Hogyan lehet lassítani, késleltetni a cefre érlelését?
Faeper és cseresznye pálinkához gyűjtöm a gyümölcsöt, csak sajnos nem egyszerre érik. Viszont a pálinkafőzdébe meg kell legyen x mennyiség, tehát még gyűjtögetek,
viszont az eddig összeszedett gyümölcs már rendesen dolgozik magában.
Van módszer rá, hogy megállítsam a folyamatot?
Mondjuk úgy 13-16 fokos térben tárolva és vödrökbe téve lehetne eredményesen késleltetni?
És ha ilyen hőmérsékleten tartanám, akkor le kéne takarni, van nem?
cefrét mindig letakarva kell tárolni ugyanis a levegőben lévő baktériumok megölik az erjedést segítő kúltúrákat.Nem jó ha sokat érintkezik a cefre levegővel(ne kevergesd).
13 fokon le fog lassulni a cefre forrása de nem ajánlott túl sokáig késleltetni sem mert befülled majd.A legjobb minél hamarabb kifőzni a kiforrt cefrét.De ha valami miatt nem megy akkor lehűtve tárolhatod egy darabig.Azt hogy meddig nem tudom meg mondani cefre válogatja.De ne várj vele sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!