Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cseresznyéből készülő cefrét...

Cseresznyéből készülő cefrét érdemes vízzel felönteni?

Figyelt kérdés

Nagy vita alakult ki nálunk, hogy valaki a a cefrét felönti vízzel, hogy pont ellepje és úgy erjeszti, más azt mondja csak főzés előtt kell felönteni.

Én most szedtem össze egy hordónyi cseresznyét és nem tudom felöntsem-e, vagy csak törjem össze a gyümölcsöt és kevergessem úgy?



2012. jún. 16. 16:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Szerintem fölösleges vízzel felönteni, minek? a saját levében kell erjeszteni, meg kell várni hogy kiforrjon, kis cukrot is kell hozzá adagolni közben. Az összetöréssel pedig vigyázz, nehogy a magok is összetörjenek, akkor kesernyés íze lesz a pálinkának.


Apám pálinkafőzős, jobban el tudja mondani, a lényeg hogy kiforrjon. Hány hekto cefre ez?

2012. jún. 16. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
Mikor a főzőüstbe felöntik akkor hozzá ad a pálinkafőzős vizet hogy ne legyen olyan sűrű a cefre. De persze ez a cefre állagától függ.
2012. jún. 16. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kb 100 l cefre.

Válogatott, szárazott cseresznye.

Te mennyi cukrot tennél bele?

2012. jún. 16. 16:51
 4/20 anonim ***** válasza:
Bocs, hülye vagyok, a legelején kell víz is bele, 20-30 liter, tegyél bele cukrot is, kb 8 kilót 1 hektohoz.
2012. jún. 16. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
Jobban utánaérdeklődtem, úgy tudtam nem kell bele víz, de azért mégis muszáj, bár volt olyan aki nem tett bele, de tegyél bele 20-30 litert mindenképp.
2012. jún. 16. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:

Olyan 20 litert tettem. Átdaráltam szőlő darálón így a magok is egyben maradtak és szépen összetörte a cseresznyéket. 1-2 mag is pattant, de az nem árt neki, 99%-ban egyben maradtak.Úgy 7 kilo cukrot tettem, most már csak kavargatni kell amíg forr. Hétfőn még veszek bele fajélesztőt és petkinbontót és azt hiszem minden megvan.

Esetleg citrom savról hallott már valaki? Érdemes tenni bele?

2012. jún. 16. 19:44
 7/20 anonim ***** válasza:

Okok, jól csinálod. Biztos jó pálesz lesz belőle. Majd ha kifőzetted elmondod mennyi lett és hogy sikerült?:)


Sajnos nem hallottam még ezekről.

2012. jún. 16. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 A kérdező kommentje:
Az még odébb van, de írok ha kész lesz. :)
2012. jún. 16. 21:46
 9/20 anonim ***** válasza:
Oké, köszi :) Kíváncsi vagyok, a cseresznye pálinka nagyon finom. Jöttek már dinnye, málna, meg narancs cefrével is hozzánk, azok is nagyon zamatos pálinkák voltak, csak sajnos kevés lett belőle, nem sikerült nekik túl jól. De neked tuti jó lesz! :D
2012. jún. 16. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
Mi almából szoktunk főzetni, de a ledarált almához soha nem teszünk cukrot, merthogy elég sok az alma, de hogy vizet nem kell tenni hozzá, az tuti. Hallottam, hogy cukrot tesznek bele, hogy több pálinka legyen, de vízről nem hallottam. Kivánom,, hogy sikerüljön, ehhez persze fontos az erjedés. Ezért zavaró a viz. ird meg majd az eredményt.
2012. jún. 17. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!