Cseresznyéből készülő cefrét érdemes vízzel felönteni?
Nagy vita alakult ki nálunk, hogy valaki a a cefrét felönti vízzel, hogy pont ellepje és úgy erjeszti, más azt mondja csak főzés előtt kell felönteni.
Én most szedtem össze egy hordónyi cseresznyét és nem tudom felöntsem-e, vagy csak törjem össze a gyümölcsöt és kevergessem úgy?
Szerintem fölösleges vízzel felönteni, minek? a saját levében kell erjeszteni, meg kell várni hogy kiforrjon, kis cukrot is kell hozzá adagolni közben. Az összetöréssel pedig vigyázz, nehogy a magok is összetörjenek, akkor kesernyés íze lesz a pálinkának.
Apám pálinkafőzős, jobban el tudja mondani, a lényeg hogy kiforrjon. Hány hekto cefre ez?
Köszi a válaszokat!
Kb 100 l cefre.
Válogatott, szárazott cseresznye.
Te mennyi cukrot tennél bele?
Olyan 20 litert tettem. Átdaráltam szőlő darálón így a magok is egyben maradtak és szépen összetörte a cseresznyéket. 1-2 mag is pattant, de az nem árt neki, 99%-ban egyben maradtak.Úgy 7 kilo cukrot tettem, most már csak kavargatni kell amíg forr. Hétfőn még veszek bele fajélesztőt és petkinbontót és azt hiszem minden megvan.
Esetleg citrom savról hallott már valaki? Érdemes tenni bele?
Okok, jól csinálod. Biztos jó pálesz lesz belőle. Majd ha kifőzetted elmondod mennyi lett és hogy sikerült?:)
Sajnos nem hallottam még ezekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!