Ha naponta 0,5 liter pálinkát megiszok, lehet bajom?
Naponta 0,5L HÁZIpálinkát fogyasztok. Nem véletlen emeltem ki, hogy házi, mert az egészségesebb, nem ilyen kommersz vackok. Hallottam is az öregektől, hogy a napi feles pálinka jót tesz a szívnek és az egészségnek. Ezt mennyiséget persze több részletben iszom. (Tudom, a legjobb lenne egyben lehúzni reggel, mint a paraszt bácsik, de nekem azért ez még kicsit sok)
A lényeg, lehet-e tőle bajom?!
A házi alapvetően nem egészségesebb, mint a bolti PÁLINKA, mivel amit PÁLINKÁnak címkéznek, az nem kommersz. Ráadásul míg sok házi masszívan előpárlatos és/vagy ecetes, a bolti pálinkákra ez nem jellemző.
A napi fél liter elég a testi alkoholfüggőshez, vagyis ha régóta csinálod, megeshet, hogy elvisz a mentő, mikor leállsz. Alkoholos hallucinózis is kilátásban van, mikor a hangok napokon át éjjel-nappal beszélnek hozzád.
Én megittam egy jó fél liter Napóleont, meg egy fél liter bort szilveszterkor, be az összesen megfel fél liter pálinkának. Jól beálltam tőle.
Na de te napi fél liter pálinkát hogy tudtál meginni? Egyedül élő milliomos vagy?
Ha 25 alatt vagy, akkor apád-anyád szól, hogy ne igyál, ha 25 felett, akkor az asszony, és a főnököd is kirúgással fenyeget, ha nem részegen mész melözni, vagy mindig másnapos vagy.
Na de azért csak melózol valamit. Autóvezetés pl. kizárt, na meg beszeszelve mind ügyfelekkel, mind munkatársakkal nehezebb kommunikálni.
űNa meg az asszony sem morcos miatta?
Kocsival járok melózni. Nem hat ki a vezetési képességeimre.
Sajnos az alkalmazottaim is isznak. De mostmár változtatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!