Ha naponta 0,5 liter pálinkát megiszok, lehet bajom?
Naponta 0,5L HÁZIpálinkát fogyasztok. Nem véletlen emeltem ki, hogy házi, mert az egészségesebb, nem ilyen kommersz vackok. Hallottam is az öregektől, hogy a napi feles pálinka jót tesz a szívnek és az egészségnek. Ezt mennyiséget persze több részletben iszom. (Tudom, a legjobb lenne egyben lehúzni reggel, mint a paraszt bácsik, de nekem azért ez még kicsit sok)
A lényeg, lehet-e tőle bajom?!
józsikám, fél liter az 10 feles, a parasztbácsik meg 1 felesről beszélnek, ami fél deciliter.
szóval fél litertől lehet bajod, minimum alkesz leszel.
Ja, hogy a feles az fél deci?
Azt hittem fél liter. Úgy gondolom gyors életmódváltásba kell kezdenem...
A napi egy feles az 0,05 liter vagyis fél deci liter, azért hívják felesnek. Reggel ledöntöd és jól indul a napod, de csak akkor ha nem vezetsz vagy nincs szonda a melóhelyeden.
Az általad említett napi fél liter az már masszív alkoholizmus, mert jó házi pálinkából már 2 deci után (4 feles) után is cudarul érezheted magad, hát még fél litertől. De ha te megiszol fél litert, akkor másnap nem hiszem, hogy nagyon kívánnád a pálinkát :D
Szerintem csak félre értetted, napi egy kupica még nem árt (kupica= feles= fél deci) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!