Kettő hónapja forr a borom, egy hete nem bírtam tovább és tükrösítettem. Mindent az előírások szerint végeztem, mégis tovább forr. Ha valaha befejezi a forrást, újra tükrösíthetem-e? (20-21 cukor fok,200 L. )
Figyelt kérdés
2011. dec. 26. 18:20
1/3 doboszoli válasza:
Ha jól mérted a cukrot, ezzel a cukorfokkal régen ki kellett volna erjednie.
Valószínűleg alacsony volt a környezeti hőmérséklet.
Sajnos az elhúzódó erjedés más hibákat is eredményezhet.
Tipp:
Fejtsd le a derítőanyagról, tedd meleg helyre, és 15-20 litert kivéve, jól felmelegítve(nem forralva) töltsd vissza, keverd el.
Ha ez macerás, akkor az előbbiek után melegítés helyett tegyél bele HIDEGTŰRŐ fajélesztőt, az beindítja. A 15 fok feletti hely itt is fontos.
A zajos erjedés megszűntével a szakma szabályi szerint járj el a továbbiakban.(fejtés, kénezés, derítés, töltögetés)
Sok sikert!
2/3 anonim válasza:
Bár mikor lehet tükröst bele rakni.Volt hogy én is beletettem pedig még egy kicsit forrt a borom.Nem írtad hogy mennyire forrt ki.Ha még nagyon édes csináld amit az előző hozzászóló írt.Ha esetleg tettél hozzá cukrot attól is lehet hogy tovább forr a bor
3/3 doboszoli válasza:
A két hónapos pezsgés nem normális. Valamit tenni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!