Létezik élesztő/gomba és cukor nélküli alkohol?
betegségem miatt erjesztett, cukros alkoholokat nem ihatok. valamennyit lehet, de csak akkor ha növényi eredetű cukor és nem valami adagolt, szintetikus lötty. Mit ihatnék? sört, bort, nem lehet ugye. Van olyan amiben kevés a növényi cukor?
nem értek annyira a készítésükhöz, szóval, ha hülyeséget írtam, bocsánat. Érdeklődöm csak.
A gyógyszerészeti alkohol sem ivásra gyártották szerintem.
Amúgy tudomásom szerint minden cukor növényi eredetű, a kristálycukrot is cukorrépából nyerik ki. A nádcukrot cukornádból. A nyírfacukrot nyírfából. A mesterséges édesítő meg nem cukor.
Az alkoholt meg cukorrá bontja le a szervezet.
Úgyhogy szerintem felejtsd el az alkoholt.
Miért olyan fontos egyébként? Én ihatnék, de nem iszom. Semmi szükségem rá.
nem ehetek: cukor, szénhidrát, sajt, tej, semmi ilyen.
viszont jön a szilveszter, születésnapok. én előtte mindig megittam egy kis hubertust vagy metaxat a családdal, most meg vizet.
és szeretnék én is valamit fogyasztani
Ez nem fog menni, az alábbi ak miatt:
"Az etanol a természetben tisztán sosem fordul elő, mindig híg vizes oldatában található.
Megtalálható kis mennyiségben némely gyümölcsben, a humuszban, a legtöbb természetes vízben, az erjedő gyümölcsökben, a friss kenyérben, a cukorbetegek vizeletében stb.
Előállítása
Hagyományos módon az etanolt cukortartalmú oldatok élesztőkkel való erjesztésével nyerik. (Az alkoholos italokat ma is kizárólag így készítik.)"
A pálinka (nem ágyas és nem mézes!) és a vodka jellemzően mindig cukormentes.
[Eredendően a többi párlat („rövidital”) is az, mert a lepárláson nem jut át semmilyen cukor, de gyakran édesítik és/vagy karamellezik őket egy kicsit, főleg az olcsóbbakat.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!