Mézbort lehet ízesíteni más préselt gyümölcslével?
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Mézből erjesztett bort szeretnék csinálni, de mellé még ízesíteni is, az ízesítéssel van a problémám. Ha mondjuk préselt málna lével szeretném ízesíteni, akkor azt a készítés melyik szakaszában rakjam bele? Az elején, az első átszűrésnél, vagy a végén....? Vagy ha málnalevet is rakom bele akkor az valamilyen nem kívánt hatást is kiválthat? És még meg szeretném azt is kérdezni hogy kb. 10 liter borhoz mennyi málnalé szükséges...
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!
A fahéjat, szegfűszeget és a citrom levét hozzáadjuk. Leszűrést követően a folyadékot kőkorsóba töltjük, lenvászonnal letakarjuk, hogy levegőt kapjon, és hűvös, sötét helyre állítjuk. A folyadékot 30 napig tároljuk így, időről-időre egy kicsit meg-megkeverve.
Ez után fogyasztható!
23:45 vagyok. csak arra nem válaszoltam amire kellett volna.
szerintem akkor öntsd hozzá mikor már a tároló edénybe töltenéd a kész "főzetet". nem sok értelme van sztem hogy felfőzd a gyümölcs levet is. fél óra alatt nem érnek össze az ízek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!