Dugóhúzó nélkül hogyan nyitsz ki egy bort?
Belelököd a dugót valamivel. Nem túl elegáns,de a szükség nagy úr! :)
25/N
Szempillaspirállal. :D Vagy bármilyen hosszú, egyenes tárggyal, amivel a dugót be lehet nyomni. Tudom, hogy nem helyes eljárás, és biztosan furcsán is hangzik, de akkor, és ott, amikor kellett, nem volt más a közelben. :D
Egyébként itthon, ha épp nem találjuk a dugóhúzót, egyszerűen beletekerünk egy csavart, majd kombinált fogóval kihúzzuk. (Eljárás ugyanaz, mint a dugóhúzónál).
Illetve, ha fejre fordítod az üveget, és elkezded paskolni, elvileg elkezd kifelé csúszni a dugó. Addig kell ütögetni, míg már csak kicsit szorul az üvegbe, így könnyedén ki lehet húzni. Nem csináltam még, csak láttam. Ott 5 üvegből háromnál sikerült, kettőt összetörtek (bár az a két próbálkozó már amúgy sem volt szomjas).
Remélem segítettem. :D
Köszönöm a válaszokat!
Biztos ez is furán hangzik, h nincs dugóhúzó, de kint vagyok Franciaországban,s nem akarok költeni dugóhúzóra, de ma már szeretnék bort inni.. :))
Fakanál nyelével belelököd. De vigyázz, mert fröccsenhet.
Koleszban úgy oldottam meg, hogy ráhúztam egy szatyrot ( talpával felfelé) és azon keresztül löktem be. Erre azért volt szükség, mert egyszer tiszta bor lett a bugyim, amikor köntösben, bugyiban a lábfejem közé szorítva nyitottam így elsőre. Mondtam szobatársamnak, hogy lábközön lőtt a bor. Az agyas meg azt hitte, hogy bement a dugó... :)
Nekünk a fősulis albérletben a második évben lett dugóhúzónk. :D Pedig azért ilyen helyeken szükség van rá. :D
Deee mondom, ha találsz egy csavart valahol, és beletekergeted, a végét konyharuhával megfogva is ki tudod rángatni, ha elég erős vagy hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!