Hogyan bontsam ki a bort, dugóhúzó nélkül?
Figyelt kérdés
Van itthon borunk és nincsen hozzá dugóhúzó mert nem találok aki tud kérem segítsen:)2010. aug. 21. 22:22
1/15 anonim válasza:
Ha parafa dugó van benne,akkor az üveg alját egy konyharuhával fogd meg. Fordítsd az üveget oldalra és az alját erősen ütögesed az öklöddel,a dugó kijön így belőle. De vigyázz,mert ha erősen ütöd az üveg alját,eltörhet,és megvágod magad.
2/15 anonim válasza:
Én ilyen esetben fakanál nyelével beletoltam a dugót az üvegbe.
3/15 anonim válasza:
Lehet, hogy primitív megoldásnak tűnik, de valami szerszámmal (pl. csavarhúzó) próbáld meg a dugót befelé lökni az üvegbe. Nem a legelegánsabb, de szükség nagy úr :)
4/15 anonim válasza:
Ha meleg vizet folyatsz az üveg nyakára a felmelegedett levegő kinyomja a dugót. Nem próbáltam, de működhet. Ha van esetleg fúród és megfelelő fúrószárad avval is kipróbálhatod.:D
5/15 anonim válasza:
Én is fakanál nyelével szoktam.
6/15 anonim válasza:
én satuba fognám vagy kérnék a szomszédtól, persze egy pohár bor ellenében:)
7/15 anonim válasza:
Úristen tényleg ilyen esetlenek az emberek?
Lábaddal megfogod és benyomod az ujjaddal.
Vagy ha nagyon makacs ami kb. 20 üvegből egy olyan megindíthatod bármivel ami nem törik bele :D
8/15 anonim válasza:
az üveg alját beeleteszed egy cipőbe, és az üveget vízszintesen tartva erősen odaütöd a falhoz. lehet, hogy egy ütés nem lesz elegendő (lehet 10 se :D), de a hidrosztatikai sokk miatt a dugó elkezd kifelé jönni. ha a fele kinn van, akkor már kézzel is ki lehet venni.
9/15 anonim válasza:
ja, úgy is kijön, de belenyomni egyszerübb :D
10/15 anonim válasza:
Nekünk rendszeresen sikerült késsel kihúznunk a dugót (kést bele a dugóba, mintha dugóhúzó lenne, és dugóhúzó módjára kihúzni). Persze volt olyan is, hogy beletört a dugó és szó szerint dugós lett a bor.
Amúgy én az ütögetéstől meg a dugó betuszakolásától félnék, a boros üveg is képes robbanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!