Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinka főzési svindli?

Pálinka főzési svindli?

Figyelt kérdés
Kifőzettük életünk első házi alma-szilva cefréjét pálinkának. Hazahoztuk,kóstoltuk, és olyan furcsa, nem gyümölcs, inkább festék ízű volt.(festéket nem kóstoltam csak az illata miatt ez a példa)Aztán kb. egy hónap múlva az üvegekben fehér kicsapódás lett, mint a borokban a tartósítószer szokott.Fehér vásznon átszűrtük,az pedig kék színű lett a pálinkától.Szerintetek ez normális, vagy valamit svindlizett a pálinkafőző?
2011. márc. 25. 16:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó, ha az illata gyanús. Annak kifejezett gyümölcspálinka izűnek kell lennie. Az átszűrésnél a kék szín sem stimmel. A pálinka víz színű, akár 20 év múlva is. Na és persze kicsapódás sem jöhet létre. Meg ne igyátok!
2011. márc. 25. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég, ebből fagyállót csináltak. meg ne igyátok!
2011. márc. 25. 17:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kék átszűrődés :O ? :D Az már érdekes. Nem értek a pálinkához, meg amúgy sem iszom de ezt meg nem innám ha az életem múlna is rajta :D
2011. márc. 25. 18:00
 4/8 doboszoli ***** válasza:
100%

Ajjaj, nagy a baj! Ezt a főzdét a jövőben messzire kerüljétek el.

A festék/ragasztó szagot az előpárlat, ill.a "rézeleje" le nem választása okozza. Ezt támasztja alá a kék szín a szűrőruhán.(réz).

Ám a dolog menthető, újbóli lepárlással. Ha megindul a párlat, az első fél litert dobd ki, majd amikor 35°körüli a lejövő anyag, fejezd be a főzést, és desztillált vízzel hígítsd kívánt erősségre. (51-52°)

A főzdést "üdvözlöm".

2011. márc. 25. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Legalább jelentsétek be a főzdét az illetékeseknek, hogy mással ilyen ne essen meg!
2011. márc. 25. 19:53
 6/8 Phoney ***** válasza:
100%

Nem tud pálinkát főzni. Vagy nem akar. Az ilyenre rá kéne borítani az üstjét, irtózatos gyökérség amit csinált.

Az sose normális, ha a pálinkának nem gyümölcsillata van, bár sajnos nem is ritka...

2011. márc. 25. 20:30
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, sajnos ezekre gondoltam én is.De annyira nem hozzáértőek vagyunk, hogy biztosan látszódott rajtunk, és ezért lettünk átvágva.Boríthatom ki, pedig jó sokat fizettünk érte.Jövőre biztosan nem itt főzetjük ki.

Köszönöm a hozzászólásokat.

2011. márc. 26. 16:59
 8/8 anonim válasza:

Meg mondanád a pálinka főzde helyét?

Mert én is pont így jártam.....:-(

2012. szept. 14. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!