Miért pont 37,5 fok az alkoholtartalma a legtöbb égetett szesznek rum, vodka, gin, whiskey stb, miért nem egy kerek szám például?
Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 20:23
12/12 Phoney válasza:
Becsületes magyar pálinkafőzőktől már nagyon jól tudom, hogy az 50+ fokos házipálinka csak azért akkora divat, mert a legtöbben nem tudnak elég jó pálinkát főzni (mármint őnekik természetesen elég jó:P), és az általában ideális 45%-on már opálosodna mint a bűn, nem még 40-en...
(Most az más kérdés, hogy a boltiakat meg sokszor csak azért tudják egész 40-re hígítani, mert külön szűrik a kozmaolajakat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!