Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért pont 37,5 fok az alkohol...

Miért pont 37,5 fok az alkoholtartalma a legtöbb égetett szesznek rum, vodka, gin, whiskey stb, miért nem egy kerek szám például?

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 20:23
1 2
 11/12 anonim válasza:
Pardon, 0.7 l.
2011. márc. 16. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 Phoney ***** válasza:

Becsületes magyar pálinkafőzőktől már nagyon jól tudom, hogy az 50+ fokos házipálinka csak azért akkora divat, mert a legtöbben nem tudnak elég jó pálinkát főzni (mármint őnekik természetesen elég jó:P), és az általában ideális 45%-on már opálosodna mint a bűn, nem még 40-en...


(Most az más kérdés, hogy a boltiakat meg sokszor csak azért tudják egész 40-re hígítani, mert külön szűrik a kozmaolajakat.)

2011. márc. 16. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!