Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Olcsón, könnyen elkészíthető...

Olcsón, könnyen elkészíthető koktél receptet kérek amit imádnak a csajok. Valaki segit?

Figyelt kérdés
jön hozzám vendégségbe a barátnőm,és kérelek adjatok tippet olyan házilag szaktudás nélkül elkészithető koktélra,ami max 1000 ft ba kerülne, és nem kell hozzá semmi mixer cucc,mert nekem nincs ilyen,mégis finom!
2009. jan. 21. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

ehhez csak 3 dolog kell :D

Ez, a mind elkészítés, mind alkohol százalék szempontjából könnyű spanyol koktél narancsléből és vörös borból áll. A narancslevet, ami lehetőleg ne legyen se túl rostos, se szénsavas, keverjük össze a borral, ami lehetőleg legyen édes-félédes. (Száraz vörös borral is készíthetjük, s akkor tegyünk hozzá, ízlés szerint némi cukrot.) A "vegyületet" tegyük be a hűtőbe, és ezzel egy időben vegyük elő az összes háztartásunkban fellelhető jégkocka tartót, és némi vízzel feltöltve rakjuk be őket a mélyhűtőbe. Ha a kockák összeálltak és a lé lehűlt, nincs más hátra, mint a tálalás. Minden pohárba pakoljunk egy kis jeget és már kész is a hűs Calimocho.

2009. jan. 21. 16:32
 2/11 A kérdező kommentje:

kössz jól hangzik,de a csaj inkább a fehérbort szereti:O

arra nincs vmi koktél?

2009. jan. 21. 16:34
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Mimóza

Ez egy felettébb egyszerű, de annál finomabb "gyors koktél". Nem kell hozzá semmi más, csak pezsgő és narancslé. A pezsgős poharakat töltsük egy negyedig narancslével, majd ehhez adjunk pezsgőt, és az így kapott koktélt díszítsük egy szelet naranccsal!

Morning Glory

A Morning Glory a Mimóza eggyel komplikáltabb változata. A "komplikáció" mindössze abban áll, hogy a fent említett két összetevőn túl még triple sec is szükséges a mixhez, az arányok és a díszítés viszont marad a régiben.

French 75

Eredetileg a szintén párizsi Henry’s bár mondhatta magáénak ezt a népszerű italt. Azóta számos variációban híresült el a koktél, így találkozni például French 25-ös, 45-ös, 65-ös itallal is.

Hozzávalók:

1,2 dl pezsgő

2 cl gin

pár csepp citromlé

1 narancskarika

Elkészítés:

Pezsgőspohárban keverd a pezsgőhöz a gint, nyomj bele egy kevés citromlevet, majd vékony narancskarikával kínáld.

Vodka bodza

A vodka narancs kistestvéréről van szó, tehát mind költségében, mind előállítása nehézségében a jól bevált vodka narira hajaz. A különbség csupán annyi, hogy narancslé helyett szénsavas bodzát öntsünk a vodkához, és voálá, máris kész a 40 százalékos szörp.

Egs!:)

2009. jan. 21. 16:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Manana recept

Kategória:

Italok, koktélok

Hozzávalók:

4 cl rum

2 cl barackpálinka

1 cl citromlé

1 cl ízlés szerinti szörp

Elkészítés:

Shakerben jól összerázzuk.

de ha nincs ilyened, akkor szerintem valami üvegben is összerázhatod :D

2009. jan. 21. 16:39
 5/11 anonim ***** válasza:

elvileg itt olyanokat találsz amibe kell FEHÉRBOR :)

[link]

2009. jan. 21. 16:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
én utálom az alkoholt,mégis találtam egyet.nem tudom van e kicsibe,de a Bacardi razz(málnás rum)3000ft,egy kicsit belekeverni sprite-ba,egy karika citrom,és egy jégkocka.komolyan,isteni.annyira kijön a málna iz.
2009. jan. 22. 10:50
 7/11 anonim válasza:
Szia! Én is csajszi vagyok. :) Láttam, h a barátnőd a fehérbort szereti, de azt azért leírom: az én kedvencem a Martini Extra Dry Tonic. :D Szerintem azzal le tudnád venni a lábáról (a csajok általában imádják a Martinit :)), nagyon fincsi. :) Martini, tonic, jégkocka, citromkarika. Ümmm, nincs is annál jobb. :P
2009. jan. 22. 14:57
 8/11 anonim válasza:
Vegyél 1 literes üveget öncs bele: Szilva,barack,körte,alma,dió,csoki és házi pálinkát 1 kis bort (én a vörösre szavazok) keverd össze és ha megtudod vele itatni hányás nélkül és nem a mentő viszi el akkor a tied :P
2011. ápr. 2. 22:30
 9/11 anonim válasza:
ja és 1 kis boleró jobb ízt ad neki:P
2011. ápr. 2. 22:33
 10/11 anonim válasza:
Most már elhiszed? te kukac?
2011. ápr. 3. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!