Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Absinthe rajongók, ajánlanátok...

Absinthe rajongók, ajánlanátok eredeti absinthe-ot?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy magyarországi forgalomban nincs, ezért olyat ajánljatok, amit külföldön már esetleg ittatok.
2011. febr. 19. 08:23
 1/6 Phoney ***** válasza:

Duplais, Eichelberger, Brevans, Obsello, Jade...egyébként az alábbi linkek valamelyikén a legtöbbről ellenőrizni tudod, hogy jó/rossz, igaz/hamis:)

[link]

[link]

Nem tudom, hogy mely országokban lehet boltban/vendéglátóhelyen ilyeneket kapni (Svájcot kivéve, mert ott mindegyik igazi), a magyarok általában webshopból rendelnek.

Egy üveg 30 € fölött kezdődik, bár többszörösére hígítva fogyasztandó, így egy fél literes üvegből lesz mondjuk 2,5L ital.

2011. febr. 19. 09:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Hollandbol lehet rendelni cannabisost. ez nekem nagyon bevál. na meg a fekete.

am olyant amit igazi rendes ürömből főznek ki olyant csak spanyolban és csehben csinálják, de nem túl sűrűn talál ilyet az átlagos keresgető. (nah ezektől látod majd a tündért:)

csak az hígitja aki nem birja a töményet v aki a régi absinthe-os hagyományok szerint issza (hidegviz, kiskanál, cukor)

2011. márc. 4. 11:52
 3/6 Phoney ***** válasza:

A cannabisos az gyakorlatileg csak ízesített vodka, a fekete szintén. Az abszinthoz nem csak közük alig van, de sokkal rosszabb ízűek is (és ahhoz képest túl drágák).

Spanyolország és Csehország összesen 1-1 valódi abszintmárkát tud felmutatni, míg Franciaországban van egy tucatnyi, Svájcban pedig még több. Spanyolországban 1960-ban befejezték az abszintgyártást, a csehek meg nem is gyártottak valódit, csak elterjesztették maguktól.

Ja és amit nem fehér ürömből főznek, azt nem abszintnak hívjuk, hanem hamisítványnak, szemétnek, ánzslikőrnek, stb...

Semmiféle tündért nem látsz, és nem is állította senki, hogy fogsz, amíg rokkantalkoholistát nem csinálsz magadból. Azt csak az utóbbi 50 évben találták ki, hogy az abszinttól rögtön "haluzni lehet".

[link]

2011. márc. 4. 18:06
 4/6 Phoney ***** válasza:

"csak az hígitja aki nem birja a töményet v aki a régi absinthe-os hagyományok szerint issza (hidegviz, kiskanál, cukor)"

Csak az issza töményen, akinek annyi esze van, hogy 10-20 ezer ft-os italnak nem akarja érezni az ízét. Csak az issza töményen, aki azt sem tudja mi az az abszint. Nagyjából.

2011. márc. 4. 18:11
 5/6 anonim ***** válasza:
nagyon üt az absinth? tehát mennyi kell egy jó kis fejre álláshoz? és mennyire drága?
2011. márc. 9. 15:45
 6/6 Phoney ***** válasza:

Nem igazán berúgós ital. Némelyik féljózanon tart egész addig, míg össze nem esel tőle (bár én pont ezért szeretem, meg persze az íze miatt). Mondjuk ha mással kevered, akkor szétcsúszol, az biztos.

Berúgáshoz túl drága is, mert a valódi egyik sem olcsó (10-18 ezer / üveg), az olcsó meg mind rossz ízű utánzat, amit kár megvenni. Meg persze van drága utánzat is (30-ért is láttam már), csak hogy teljes legyen az átvágás.

2011. márc. 9. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!