Tudom, hogy hülye kérdés, és hogy egyesek szerint nem kéne politikai alapon válogatni termékeket, de ahogy nem felháborító harcos, turul ruhában járni(max. 1-2 suttyó szerint) úgy az sem felháborító ha Danone helyett Cserpes joghurtot eszem, innen vonatkoztattam át az alkoholra. Hisz a Vilmos az Unicum kezében van, számomra kilőve. Fütyülős 1 vacak, kilőve. És akkor ott a többi pálinkafőzde, zsindelyes, Pálter45, Szent István Korona, Rézangyal, Agárdi, stb. az érdekelne van-e köztük aki kizárólag magyar alapanyagot használ, és jobbos beűtésű. Fikázódó választ is írhattok, csak... nem olvasom végig :DD
A garázsban. Még csak nem is beszélünk közben külföldiül.
2011. febr. 16. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
2/20 anonim válasza:
Szicsek,zsindelyes!
2011. febr. 16. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
3/20 A kérdező kommentje:
Azért a Zsindelyes 12-20 ezer forint/liter ára számomra nem túl vonzó, de köszönöm az információd :D
2011. febr. 16. 18:46
4/20 anonim válasza:
HP
2011. febr. 16. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
5/20 Phoney válasza:
Szerinted melyik alapanyaga lehet külföldi egy PÁLINKÁNAK, a víz, vagy az élesztő, vagy az a baj, hogy nem magyar földgázzal gyújtanak alá? Mert gyümölcsből eleve nem lehet külföldit használni.
A vilmosról és fütyülősről nem is állította senki hogy pálinka, a míveletleneket leszámítva. (Illetve az egyik Vilmos az pálinka, de azt boldban még nem is láttam.)
2011. febr. 16. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
6/20 anonim válasza:
vagy az a baj, hogy nem magyar földgázzal gyújtanak alá?
ezen beszartam
2011. febr. 16. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
7/20 A kérdező kommentje:
Hallottam már egysmást pl. francia alma meg minden ő dolguk csak az nekem nem pálya.
De szerintem érthető a kérdés.
2011. febr. 16. 19:12
8/20 anonim válasza:
Hát szerintem könnyebb lenne fórumon utánaérdeklődni, mert itt nem sokan értenek hozzá. Amúgy ha valamire az van írva, hogy Magyar, akkor az alapanyag biztos Magyarból van, az üvege, vagy a kupak festésének 1/10-e mit számít már? Nem találsz olcsó pálinkát, csak házit, a Magyar főzdék azért rengeteget adnak a minőségre, és ennek sajnos meg van az ára, de még mindíg jobb mondjuk havonta inni egy-egy pohárral, mint azt a kerítésszaggató 60%-os vackot vedelni egy ezresért.
2011. febr. 16. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
9/20 anonim válasza:
Akkor jársz a legjobban, ha házi pálinkát veszel. Ált. a szeszfőzdékben is lehet kapni, ha nincs olyan ismerősöd, akitől tudnál szerezni. Az biztos, hogy 100%-osan magyar, ráadásul ha jó helyen veszed, a minősége is vetekszik a méregdrága boltiakéval.
Amúgy... márkát nem tudok, de van olyan boltban kapható szabolcsi almapálinkaként hirdetett ital, ami valójában nem Magyarországról származó almából készült. (Van pár szabolcsi ismerősöm, olyan is, aki pálinkafőzésből él. Ő csak tudja). Szóval a kérdés jogos. Az meg, hogy lehet-e vagy sem ilyet csinálni, más kérdés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!