Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mit szólsz ahhoz, hogy Magyar...

Mit szólsz ahhoz, hogy Magyar pálinka lett a világ harmadik legjobb szeszes itala?

Figyelt kérdés

Magyar pálinka lett a világ harmadik legjobb szeszes itala

A Gyulai Pálinka Manufaktúra erdei szederpálinkája lett a világ harmadik legjobb itala. A szeszes ital egy hét alatt 37 díjat nyert.

Két arany- és hét ezüstéremmel díjazták a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékeit a World Spirits Award 2011-en, amely a világ egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye. A világ harmadik legjobb itala így egy magyar pálinka lett, a Gyulai Pálinka Manufaktúra erdei szederpálinkája.

A gasztronómiai programon minden rangosabb gyártó képviseltette magát, beleértve a legrégebbre visszanyúló gyökerekkel rendelkező manufaktúrákat és az óriáscégeket is az egész világon.

A Manufaktúra pár nappal korábban Ausztriában nyert díjat, egy hét alatt 37 érmet gyűjtött be a vállalkozás, amely csak prémium kategóriás pálinkákat készítenek, évente negyvenezer palackkal.

A cégnél csak néhányan dolgoznak, még a címkét is kézzel ragasztják. Ezért is számít úgynevezett prémium terméknek a gyulai manufaktúra pálinkája.

A közelünkben van egy erdei gyümölcs- és gyógynövény-felvásárló cég, akikkel szoros együttműködésben dolgozunk – mondta a Híradónak Adamik Anikó pálinkafőző mester. Ők a magvakat, virágokat használják fel, a gyümölcshús nekik nem szükséges, mi pedig ezt használjuk fel a pálinkagyártáshoz – tette hozzá.

A Parlament tavaly szeptemberben módosította az adó és jövedéki törvényeket, így lehetővé vált a házi pálinkafőzés. Korábban szinte havonta buktattak le illegális szeszfőzdéket a pénzügyőrök. A házi párlatfőzés legalizálása nem csökkentette az üzemek forgalmát. Van olyan hazai üzletlánc, amelynél tíz százalékkal esett vissza a forgalom, de a pálinkáé nem. Ezt az üzletekben még mindig annyian vásárolják, mint korábban. Tavaly majdnem 10 millió liter pálinkát adtak el.

(Híradó)

2011. márc. 28. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én díjjak nélkül is bármikor megmondom ,hogy nagyon finom a pálinka:P

Mellesleg Gratulálok a pálinkafőzőknek!Nagyon örülök ennek ,hogy díjazták egy ilyen rangos helyen.

Én nagyon sok emberrel beszéltem aki eddig is főzette a pálinkát és főzetni is fogja hiába lehet főzni otthon is.

2011. márc. 28. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem a pálinkát, de ezt még én is megkóstolnám. Gratulálok a készítőnek.

Azon nem csodálkozom, hogy nem esett vissza a boltokban a pálinka eladása. Aki most főz, az eddig is főzött suttyomban, vagy elvitte a cefréjét egy legális pálinkafőző üzembe, ahol kifőzik neki a pálinkát. Most vagy továbbra is oda viszi, vagy már meg meri oldani otthon is.

2011. márc. 28. 18:28
 3/5 doboszoli ***** válasza:
100%

Csak gratulálni tudok!!!

Nekem is egyik kedvenc sportom a gyümölcsök "mag nélkülivé tétele", olyan 30 éve...

2011. márc. 28. 19:39
 4/5 Phoney ***** válasza:
100%

Megérdemli, mint ahogy a világ bármelyik párlata megérdemli, ha jól készítik el...most például két rum és egy gyógynövénylikőr lett a három "év párlata".

Mondjuk ezt a 3. helyezést sehol nem látom... a Gyulai vadszeder kategórianyertes lett, a főzdét pedig a "Világklasszis főzdék" közé sorolták. A három "év párlatában" nincs benne. (Hiába, a tévének sem kell mindent elhinni...)

Azért ez a WSA is olyan kicsit, mint az Oscar a filmeknél. Híres, de nem biztos, hogy a legkomolyabb... olyan márkák is kaptak már ott aranyat, amiknek ilyen helyre be se kéne jutniuk:)

[link]

Az szerintemn nem meglepő, hogy a bolti pálinka nem esett vissza. Aki tud pálinkát főzni, az eddig is főzte, aki nem, az meg nehezen kel versenyre az 5000 Ft/félliteres bolti pálinkákkal...majd talán 1-2 év múlva, ha egy részük rendesen beletanul. Akkor meg majd úgyis visszavonják/megadóztatják:P

2011. márc. 29. 14:48
 5/5 anonim ***** válasza:
80%

Én is díj nélkül meg mondom, hogy az a legjobb ;)

És amúgy csodálkozól? =D Bár én lány vagyok szóval nem nagyon pálinkázok nem megy le a torkomon xD

2011. ápr. 2. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!