Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mikor ittatok először alkoholt...

Mikor ittatok először alkoholt? (20 év felettiek)

Figyelt kérdés

Szóval ti milyen idős korban kezdtetek el bulizgatni, iszogatni ? Csak mert ahogy az oldalon látom elég rendesen le tudjátok szólni a tizenéveseket, hogy micsoda alkoholisták / természetesen nem mindenki, ne vegyétek általánosításnak / . Nekem például apukám 14 évesen sörözött, később diszkóba járt éjfélig stb... volt már 'élet' azért 30 évvel ezelőtt is nem csak ma. 17 éves vagyok, tök jó meginni egy üveg pezsgőt a barátaimmal és énekelni, táncolni meg átbeszélgetni egy estét ( és hát ezzel két évvel ezelőtt is ugyanígy voltam...) . Ez ennyire szörnyű dolog? =)

(alkoholfogyasztás : jól érzem magam szint, aki detoxig issza magát az természetesen is megérdemli)

2011. febr. 8. 21:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen ittam a diszkóban rumoskólát először, úgy beálltam, hogy nem is nagyon ittam utána évekig. aztán egyetemista koromban keményebbeket is (whisky , ouzo) próbáltam, de soha nem kevertem a piákat, így nagyon jól bírtam a bulikat. most 32 éves vagyok, néha egy-egy jager, vagy egy pohár jó bor, ennyi. az íze miatt, meg a hangulat miatt, mást már régen nem ittam. bulizni már nem járok, férjem van, gyerekem.
2011. febr. 8. 21:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Én csak egy megjegyzést fűznék ehhez a kérdéshez. Sajnos a mai már nem fiatal korosztály nagy része (én is ide tartozom, de csak korilag) kényszeresen elfelejti, hogy az ő fiatal korában sem volt más a helyzet a bulizás, alkoholfogyasztás, szexelés vonatkozásában. Persze lehet most vitatkozni, meg ellenpéldákat hozni, meg hogy "bezzeg annak idején", de ez csak szöveg. A 70-es, 80-as évek akkori fiataljai ugyanúgy élvezték az élet "örömeit", mint a mostaniak. Lehet, hogy arányaiban valamelyest kevésbé és a kábítószer problémája nélkül, de a többi jellemző volt az akkori tinik életére.
2011. febr. 8. 21:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Kb másfél évesen nagypapám a sör habját adta nekem kiskanállal.állitólag szerettem:D

Pezsgőt minden szilveszterkor kaptam fél decit,alkoholosat onnantól hogy meg tudtam fogni a poharat.

De magmtól 17évesen ittam először.

sosem volt tiltva,igy annyira nem is volt poénos inni,nem is szoktam nagyon

2011. febr. 8. 21:47
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
ez nem igaz, legalábbis falun egyáltalán nem így volt. anyám a 70-es években csak úgy mehetett bálba, - mert akkor még diszkó nem volt - hogy az anyja kísérte, és más lányokkal is volt kísérő. a fiú udvarolni járt, nem szexelni, igenis jobb volt akkor az erkölcs. akkor sokkal kevesebb volt a romlott nő. 1-2 egy faluban, akiről tudták a fiúk, hogy az és "tanítónéni" volt. most meg meg lehet nézni, hány lány meg szűzen férjhez, vagy ahhoz, aki elvette neki.
2011. febr. 8. 21:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem vagyok nagy bulizós, ritkán szoktam.

Amúgy 14 voltam mikor először boroskóláztam osztálykiránduláson. De akkor nem volt semmi különös érzésem.

17 voltam mikor annyit ittam, hogy jól éreztem magam. (Nem részeg voltam, csak bátor) :D

2011. febr. 8. 21:57
 6/11 Phoney ***** válasza:

Épp elmúltam 18, suli után beültünk valahova.

Az én korosztályom is 14-16 évesen rúgott be először (10 éve), de azért nem volt tele a város péntek este részeg 15 évesekkel. Emlékszem mikor először ledöbbentünk, hogy csoportosan jelentek meg gyerekek 1-1 kocsmában. Nekünk akkor ez még új volt.

2011. febr. 8. 22:34
 7/11 A kérdező kommentje:

21:47

(Igaz én szüleim városiak voltak onnan van a példám)

Az erkölcs szerintem akkor is a nevelés kérdése volt és most is az. Az a szülő akinek akkoriban nem volt ideje nevelni a gyerekét az ugyanúgy nem volt erkölcsös, mint ma azok a korombeliek akikkel nem foglalkoztak a szüleik. Nincs rendben az értékrendjük.

Nekem udvarolni szoktak fiúk szép számmal =) ...csak hát , igen..van olyan lány aki ezt nem igényli.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát:)

2011. febr. 8. 23:09
 8/11 anonim ***** válasza:

apám 58 éves, falun született-nevelkedett. megkérdeztem az előbb, azt mondta, kb. 8-10 éves lehetett, amikor leküzdött egy pohár vörösbort.

aztán olyan 13-4 éves korában és utána lakodalmakban ittak a barátaival, bort, és pálinkát néha.

2011. febr. 13. 14:02
 9/11 anonim ***** válasza:
14 évesen bátyám szalagavatója után ittam 1 sört, a családom adta. Utána 15 éves koromban ittam, be is rúgtam 2 deci bortól :) Utána még csak elvétve ittunk, kb. 1 hónapban egy sört. 16 évesen meg már hétvégenként. Amúgy mi is 14-16 évesen kezdtük, különbséget inkább a mértékben meg a stílusban látok. A tőlem 10-15 évvel idősebbek is azt mondják, hogy amikor az én korosztályom kezdte a piálást, másként viselkedtünk a kocsmában, mint a mostani 14 évesek. előlünk nem kellett kimenekülniük. Nem romboltuk le a kocsmákat, a kocsmárosokkal is jóban voltunk, nem úgy beszéltünk velük mint a szeméttel. Most sokaknak nagyon nagy lett a szája, a mértéket sem ismerik annyira. Legalábbis nálunk vidéken most ez van. Persze vannak normálisak most is, csak sajnos egyre kevesebben. Nálunk is voltak akik rongáltak stb., de ki is lettek közösítve a társaságokból, meg ki lettek zavarva a kocsmákból.
2011. febr. 13. 16:11
 10/11 anonim ***** válasza:

14 éves koromban megittam egy feles házipáleszt táborban :D

Aztán utána kb. 16 éves koromban berúgtam 1x osztálykiránduláson (a 2 eset között maximum pezsgőt ittam koccintásokkor...)

Aztán végülis rendszeresen 17 évesen kezdtem el inni, vagyis inkább olyan 17 év fél évesen (előtte szintén nem ittam), amikor rákaptam a koncertezésre és a haverokkal kb. minden hétvégén kocsmáztunk, házibuliztunk.

Ezt a korszakot olyan 20 éves koromra kinőttem, azóta csak alkalmaként iszom - pl. fesztivál, szülinapi buli, stb., ritkán rúgok be.

22/L

2011. febr. 13. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!