6cronru kérdése:
Lehet olyan, hogy elromlik a bor? Mit lehet ellene tenni?
Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja hogy vettem Egerbe hordóból 20 liter, nagyon finom bort! Aztán itthon kb 1 hónapig abba a műanyag palackba tartottuk amibe haza hoztuk. Persze közbe fogyasztottunk is belőle de észre vettem hogy valami úszkál benne miközben öntöttük ki a palackból a bort. Ezért leszűrtük és üvegekbe öntöttük ki. És most is a vásárlás után már 2 hónapja megjelentek ezek az úszkáló valamik de ha nem mozgatjuk az üveget akkor a tetején megmarad ez a fehér valami. Talán meg bornyúsódik vagy nem tudom.Mit lehet ellene tenni???2010. nov. 15. 14:56
2/6 Phoney válasza:
Hát a bor kérem instabil jószág, azt nem lehet csak úgy lakásban tartogatni, csak ha palackozott és bontatlan.
3/6 anonim válasza:
Hogyne, a kimérős (lédig) bor igen hamar romlik. A műanyag palack sem az igazi neki. Ha oxigén éri, akkor üvegpalackban is megromlik, azért kell úgy tárolni, hogy a dugót érje a bor, mert ha kiszárad, levegő éri a bort és megromlik. Az az igazság, hogy lédig borból nem nagyon érdemes nagyobb mennyiséget venni, mert romlékony.
4/6 anonim válasza:
Nekünk van saját borunk, 25 literes üveg ballonokban tartjuk. Ha egyet megkezdünk, azt ki kell palackozni, mert " darabban " nem áll el csak rövid ideig. Ha elkezdte a romlási folyamatot, fogyasszátok el gyorsan, mert hamar be fog ecetesedni, és ki kell dobni.
5/6 anonim válasza:
Bort csak tele edényekben és levegőtől elzárva 15 fok alatt lehet tartani mert a levegőből romlást okozó és ecetsavbaktériumok kerülnek bele az állandó nyitogatás miatt
6/6 anonim válasza:
Literes üveg, hűtőszekrény.
Minél gyorsabb ivászat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!