Milyen az élet teljesen alkohol nélkül?
Szintén semmit, soha. Sőt, még jelképes belenyalás sem, érintetlenül odaadom másnak, vagy eleve alkoholmenteset választok ilyen alkalmakkor (kölyökpezsgő), mikor fel kell állni és köszönteni kell egymást. Nem szeretem az alkohol ízét se, a szagát se. Még a pezsgőé oké lenne, de a többi... Számomra gyomorforgató. Így könnyű.
Társaságban, ha kezdenek mellettem részegedni, otthagyom őket, mert fárasztanak, szánalmassá válnak, még a viccesebb fajtája is.
41 éves vagyok. Alkoholizmussal csak közvetve találkoztam.
Jó magam soha kóstolás szintjén sem volt a számba alkohol.
Apám viszont alkoholista volt. Annak minden negatívumával. Aztán a volt barátnőm is elkezdett inni. Emiatt szakítottam vele. Számomra az alkohol csak rosszat jelentett, éppen ezért is kerültem nagyívben mindig.
Az elején fura. Főleg amikor mindenki más kelloen berugott a társaságban es minden aprosagot szorakoztatonak talalnak, te meg nem.
De azon kivul amint mrgtanulsz alkohol nelkul is felszabadulni, ugyanolyan jo
16-os: a fiamnak volt elég masszívan alkoholproblémája, többször került sürgösségi ellátásra, többször az osztályra is felvették a magas alkoholszint miatt ("természetesen" saját költségre, ami nem kevés). Ö olyan szinten volt, hogy vizespohárral itta a rumot vagy vodkát, szóval tényleg borzasztó volt.
Aztán egyszer felhívott minket, hogy segítsünk rajta, idejött hozzánk több hónapra, és mivel itt nincs alkohol - pontosabban van, de kevés és az is elzárva -, ezért sikerült neki abbahagyni.
Most jó 10 éve nem fogyaszt semmit, ami alkoholt tartalmat (még a "nyomokban" mennyiségeket sem), meglepö módon soha nem érzett azóta kisértést sem arra, hogy megpróbálja. Szerencsére!
Egyébként a másik két gyerekem sem iszik semennyit, a legidösebb fiatalon egy-két alkalommal megkóstolta (rumostea vagy pár korty sör szinten), neki egyáltalán nem ízlett, így ezután soha nem ivott többé.
A másik egy ideig néha ivott egy-egy pohár bort vagy egy-egy üveg sört, neki ízlett is, de valamikor eldöntötte, inkább nem fogyaszt semmi alkoholosat, azt mondja, nem is hiányzik neki.
Mi - a szülök - nagy ritkán iszunk egy pohár bort, születésnap vagy hasonló eseménynél, illetve szilveszterkor egy pohár pezsgöt. Az éves fogyasztásunk max. 2-3 liter bolt (kettönknek együtt), szóval nem igazán jelentös, de nem is hiányzik.
Nyilván nem kell teljes életedben antialkoholistának lenni.
Tudni kell mértékkel és havonta egyszer kétszer bőven elég.
Nem vagy másnap fáradt ingerlékeny ,jobban alszol.
Én fiatal vagyok, de rájöttem hogy csak negatívan hat rám. Ezért határoztam el, hogy elhagyom teljesen. Eddig sem ittam mindennap. Sőt sok összejövetel volt ahol én egy kortyot sem ittam, és jól tudtam magamat érezni. De sokszor a mértéktelenségig ittam, és nem akarom ezt többször átelni
Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak: ment a zold!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!