Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen az élet teljesen...

Milyen az élet teljesen alkohol nélkül?

Figyelt kérdés
Arra irányulna a kérdésem, hogy akik abszolút sosem isznak milyen jellegű változásokat tapasztaltak. Nem iszom mindennap abszolut, viszont sajnos az utobbi idoben ha ittam nem tartottam mértéket, és arra jutottam hogy abszolút nem szeretnék inni. Be kelett magamnak látni hogy nincs rám jó hatással. Tragediak meg nem tortentek, de veszekedesek, rossz dontesek igen. Es ezert utalom magamat. Minden beszamolo erdekelne.

#alkohol #életmód változtatás #Alkoholmentes élet #Mértéktelen ivás
jan. 20. 18:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudok jó választ, mert sosem ittam. Na jó, ÉVI 1 dl., de ez ilyen gratulálok pezsgőkbe való jelképes belenyalás.
jan. 20. 22:22
 12/29 anonim ***** válasza:
66%

Szintén semmit, soha. Sőt, még jelképes belenyalás sem, érintetlenül odaadom másnak, vagy eleve alkoholmenteset választok ilyen alkalmakkor (kölyökpezsgő), mikor fel kell állni és köszönteni kell egymást. Nem szeretem az alkohol ízét se, a szagát se. Még a pezsgőé oké lenne, de a többi... Számomra gyomorforgató. Így könnyű.

Társaságban, ha kezdenek mellettem részegedni, otthagyom őket, mert fárasztanak, szánalmassá válnak, még a viccesebb fajtája is.

jan. 21. 00:42
 13/29 anonim ***** válasza:
88%

41 éves vagyok. Alkoholizmussal csak közvetve találkoztam.

Jó magam soha kóstolás szintjén sem volt a számba alkohol.

Apám viszont alkoholista volt. Annak minden negatívumával. Aztán a volt barátnőm is elkezdett inni. Emiatt szakítottam vele. Számomra az alkohol csak rosszat jelentett, éppen ezért is kerültem nagyívben mindig.

jan. 21. 05:22
 14/29 anonim ***** válasza:
85%
nem iszom alkoholt . hülyėt csinálni magambol józanul is tudok.
jan. 21. 05:53
 15/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Pontosan énis ezt érzem, hogy nincs rám jó hatassal es nem akarok sem a kornyezetemnek se magamnak ezzel fajdalmat okozni. Nem leszek agressziv tole, de egy bizonyos mertek utan mintha mas ember lennek. Es igyvan, az ember jozanul is kovet el hibakat, nem szeretném ezt sulyosbitani. Ahogy látom rengeteg pozitiv tényezorol számoltok be
jan. 21. 06:27
 16/29 A kérdező kommentje:
Esetleg volt olyan akinek már komoly alkohol problémai voltak, esetleg rossz döntései, és teljesen lerakta az italt?
jan. 21. 07:30
 17/29 anonim ***** válasza:
80%

Az elején fura. Főleg amikor mindenki más kelloen berugott a társaságban es minden aprosagot szorakoztatonak talalnak, te meg nem.

De azon kivul amint mrgtanulsz alkohol nelkul is felszabadulni, ugyanolyan jo

jan. 21. 07:53
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

16-os: a fiamnak volt elég masszívan alkoholproblémája, többször került sürgösségi ellátásra, többször az osztályra is felvették a magas alkoholszint miatt ("természetesen" saját költségre, ami nem kevés). Ö olyan szinten volt, hogy vizespohárral itta a rumot vagy vodkát, szóval tényleg borzasztó volt.

Aztán egyszer felhívott minket, hogy segítsünk rajta, idejött hozzánk több hónapra, és mivel itt nincs alkohol - pontosabban van, de kevés és az is elzárva -, ezért sikerült neki abbahagyni.

Most jó 10 éve nem fogyaszt semmit, ami alkoholt tartalmat (még a "nyomokban" mennyiségeket sem), meglepö módon soha nem érzett azóta kisértést sem arra, hogy megpróbálja. Szerencsére!

Egyébként a másik két gyerekem sem iszik semennyit, a legidösebb fiatalon egy-két alkalommal megkóstolta (rumostea vagy pár korty sör szinten), neki egyáltalán nem ízlett, így ezután soha nem ivott többé.

A másik egy ideig néha ivott egy-egy pohár bort vagy egy-egy üveg sört, neki ízlett is, de valamikor eldöntötte, inkább nem fogyaszt semmi alkoholosat, azt mondja, nem is hiányzik neki.

Mi - a szülök - nagy ritkán iszunk egy pohár bort, születésnap vagy hasonló eseménynél, illetve szilveszterkor egy pohár pezsgöt. Az éves fogyasztásunk max. 2-3 liter bolt (kettönknek együtt), szóval nem igazán jelentös, de nem is hiányzik.

jan. 21. 08:01
 19/29 anonim ***** válasza:
55%

Nyilván nem kell teljes életedben antialkoholistának lenni.

Tudni kell mértékkel és havonta egyszer kétszer bőven elég.

Nem vagy másnap fáradt ingerlékeny ,jobban alszol.

jan. 21. 08:14
 20/29 A kérdező kommentje:

Én fiatal vagyok, de rájöttem hogy csak negatívan hat rám. Ezért határoztam el, hogy elhagyom teljesen. Eddig sem ittam mindennap. Sőt sok összejövetel volt ahol én egy kortyot sem ittam, és jól tudtam magamat érezni. De sokszor a mértéktelenségig ittam, és nem akarom ezt többször átelni

Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak: ment a zold!

jan. 21. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!