Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs igazán nagy kultúrája a pezsgőnek?

Figyelt kérdés
Az emberek többsége ezer forint alatti vagy körüli pezsgőt vesz - az is, akinek nem okozna anyagi csődöt egy nevesebb vagy jobb darab, mondván "az is van olyan jó".
dec. 31. 08:09
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Más országokban is az olcsóbb pezsgőböl fogy több hidd el

Ehhez nem kell tradíció.

dec. 31. 08:16
 2/10 Mad Max2 ***** válasza:
67%

Egy Törley 1500 alatt, vagy egy Hungária pezsgő 2000 forintért....

Mi a próbléma ezekkel?

Jó pezsgők

Szerinted az ár mutatja a kulturát?

Fura elképzelés.

Van pl Martini peszgő ami 5-6000 forint, és kb egy felcukrozott tankpezsgő, az miért jobb mint egy palackban érlelt Hungária pezsgő?

dec. 31. 08:18
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Valószínűleg az átlagemberek körében mindenhol így van.

Egyszer egy társaságba vittem Sauska pezsgőt (8000Ft körüli volt), a többiek valamilyen Törleyt hoztak, a szokásos 1500Ft-os kategóriát. Senkinek nem tűnt fel a különbség, legalábbis nem mondták

dec. 31. 08:49
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Kóstoltam drága pezsgőt meg olcsót is. Na egyik se volt jobb a másiknál és egyik se ízlett.
dec. 31. 09:05
 5/10 anonim válasza:
100%
Sok évvel ezelőtt egy céges rendezvényem volt szerencsém 42 ezer forintos pezsgőt kóstolnom. Se én, se a kollégáim nem éreztünk bármiféle kiugró különbséget az átlagoshoz képest.
dec. 31. 09:58
 6/10 anonim válasza:
78%

Nem bírja a gyomrom se a jót, se a rosszat. Vidkát, páleszt, töményet mind tudok hányás nélkül inni, pezsgőnél már egy pohár után kavarog a gyomrom.

Több ismerősöm is van így, sokunk gyomra kikészül tőle.

dec. 31. 10:09
 7/10 anonim ***** válasza:
67%

Általában sincs tömegigény a minőségi alkoholos italokra, egy újgazdag sznob réteget nem számítva. Egy jó anyagi körülmények között élő ember sem kilencezer forinttól felfele vesz meg egy üveg bort, csak nem a legolcsóbb lőréket veszi. Ez minden italra igaz.

Ami meg a gyakoriságot illeti, ünnepi jelleg társult a pezsgőzéshez. Hogy ez így volt-e a nagy világégés előtt is, vagy csak a szocializmus hozadéka volt, azt nem tudom. Szerintem a régi középosztálybeliek sem napi rendszerességgel pezsgőztek.

dec. 31. 10:55
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

METRO-ban a Dom Pérignon 95.000 Ft.

Ha veszel 6-ot - 90.000 Ft.

dec. 31. 13:18
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
Mert a magyar emberek többsége nem sznob. Borból vagy sörből általában jobb a drágább, de pezsgőből gyakorlatilag nincs különbség.
dec. 31. 17:54
 10/10 Phoney ***** válasza:
Szerinted milyen italnak van Magyarországon olyan kultúrája (színvonalban és elterjedtségben), mint amit a pezsgőnél hiányolsz? Az átlag áruházi kínálat alapján még a bor is csak valamivel van előrébb, az összes többi meg fasorbasincs. Nálunk a minőségi alkoholos ital még mindig rétegdolog, gyakran azoknál is, akik meg tudnák fizetni. Itt az a "jó pezsgő", amit le lehet húzni öklendezés nélkül, más elvárás nincsen.
tegnapelőtt 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!