Magyarországon miért nincs igazán nagy kultúrája a pezsgőnek?
Más országokban is az olcsóbb pezsgőböl fogy több hidd el
Ehhez nem kell tradíció.
Egy Törley 1500 alatt, vagy egy Hungária pezsgő 2000 forintért....
Mi a próbléma ezekkel?
Jó pezsgők
Szerinted az ár mutatja a kulturát?
Fura elképzelés.
Van pl Martini peszgő ami 5-6000 forint, és kb egy felcukrozott tankpezsgő, az miért jobb mint egy palackban érlelt Hungária pezsgő?
Valószínűleg az átlagemberek körében mindenhol így van.
Egyszer egy társaságba vittem Sauska pezsgőt (8000Ft körüli volt), a többiek valamilyen Törleyt hoztak, a szokásos 1500Ft-os kategóriát. Senkinek nem tűnt fel a különbség, legalábbis nem mondták
Nem bírja a gyomrom se a jót, se a rosszat. Vidkát, páleszt, töményet mind tudok hányás nélkül inni, pezsgőnél már egy pohár után kavarog a gyomrom.
Több ismerősöm is van így, sokunk gyomra kikészül tőle.
Általában sincs tömegigény a minőségi alkoholos italokra, egy újgazdag sznob réteget nem számítva. Egy jó anyagi körülmények között élő ember sem kilencezer forinttól felfele vesz meg egy üveg bort, csak nem a legolcsóbb lőréket veszi. Ez minden italra igaz.
Ami meg a gyakoriságot illeti, ünnepi jelleg társult a pezsgőzéshez. Hogy ez így volt-e a nagy világégés előtt is, vagy csak a szocializmus hozadéka volt, azt nem tudom. Szerintem a régi középosztálybeliek sem napi rendszerességgel pezsgőztek.
METRO-ban a Dom Pérignon 95.000 Ft.
Ha veszel 6-ot - 90.000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!