Romlott a sörök minősége az elmúlt pár évben, vagy csak én vagyok "gyenge"?
Közel negyven évesen, húsz éves sörfogyasztó tapasztalattal a hátam mögött, arra az elhatározásra jutottam, hogy végleg felhagyok az sörivással.
Azt vettem észre, ha 3-4 sört iszom este, már ettől is kb. egésznapos fejfájásom van másnap. Általában Pilsnert és Hb búzát iszom.
A kérdésem az lenne hogy Ti is tapasztaltatok hasonló tüneteket?
Az elmúlt pár évben ennyit romlott a sör minősége, vagy magamban keressem a hibát?
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!
Szimplán nem vagy már 20 éves, és a szervezeted teljesen másképp működik.
Ne gondolj nagy dolgokra, a sejtjeid vízmegtartó képessége relevánsan csökken, hamarabb leszel dehidratált, az pedig egyenes út a fejfájás felé.
Próbáld azt, hogy egy betervezett ivás előtt beviszel valamennyi nyers fokhagymát! Legjobb, ha eggyel korábbi főétkezéskor még, és természetesen normális kajálás és folyadékbevitel fontos lesz iszogatás közben is, tehát ha erősebb a sör, mint amit jól tolerálsz (és sok), vagy ha nagyon jönnek a tömények, akkor azért legyen már úgy, hogy mittomén csöveléskor betekersz jó adag vizet is vagy valami. Vagy csak kikérsz egy három deci ásványvizet, amikor nagyon indulna a szittyó, mivel ugye szomjas vagy, csak ivás kontextusban ez valahogy elég könnyen átcsusszan abba, hogy piáljunk még.
Van valami enzim előanyag a nyavalyás fokhagymában, ami nélkül pusztulat lassan bontjuk az acetaldehidet, ami egyébként eléggé rohamos gyorsaságból keletkezik az alkohol lebontásának első nagy lépéseként. Az élesztő ennek az útnak a fordítottját csinálja, nála az acetaldehiden át vezet az út az alkoholhoz, és nem ritka, hogy egy kis időspórolás árán egy kis acetaldehid marad a cefrében, mielőtt véglegesítik az összetételt szűrés-pasztőrözéssel vagy lepárlással. Tehát simán előfordul, hogy már aznap jön pár másnaposságféle tünet. Főleg a fura, hányásszerű zöldalmás mellékíz árulkodik erről, és alsópolcos sörök esetében egyáltalán nem ritka (sőt, akad stílus, aminek jó ízharmóniában kötelező eleme).
*rohamos gyorsasággal
*idősporolás miatt (bocs, ma tök fogyatékos vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!