Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A 10% os sört mi a jóistennek...

A 10% os sört mi a jóistennek találták ki?

Figyelt kérdés
szept. 9. 18:53
1 2 3
 11/28 Koplárovics Béci ***** válasza:
21%

10%? Üdítő! 41%-os sör! Na az! :)

[link]

szept. 9. 20:44
 12/28 anonim ***** válasza:
44%
nyami 2000-es evek finom orosz 10%-os sörei. Egyszerűen akkor azok finomak voltak. A mostaniakkal nincs tapasztalatom
szept. 9. 21:00
 13/28 anonim ***** válasza:
51%
A házi sör is tud erősebb lenni a bolti 4-5 százalékosnál
szept. 9. 21:48
 14/28 anonim ***** válasza:
81%

13, dehát a félliteres 0.0-as ivólé pont a leggazdaságosabb!

Ki a lószart érdekel azoknál, hogy az nem sör? Az hozza nekik a legnagyobb profitot és a legtöbb reklámmegjelenítést. Adója se lehet annyi, hiszen nem alkohol.

szept. 9. 22:12
 15/28 anonim ***** válasza:
84%
Én régen a Van Pur 10% -os söreit ittam. Kibaxott nagy képszakadásokat okozott, nem éreztem meg, hogy kiüt.
szept. 9. 23:20
 16/28 anonim ***** válasza:
92%

Hát én ittam olyan imperial stoutot, ami 10 felett volt és életem egyik legjobb söre, úgyhogy nem kell lebecsülni. Nem vagyok nagy szakértő, de a magasabb extrakttartalom miatt sokkal több lesz szzalékosan a keményítőtartalma, a keményítő cukorrá alakul főzés során, a cukor pedig az erjesztés során széndioxiddá és etilalkohollá alakul. Tehát minél magasabb az alkoholtartalma, feltéve hogy nem valami égetettszesszel felhúzott fos, annál magasabb az extrakttartalma. Lehet ettől ez még egy rossz sör is, de legalább érződik hogy nem egy felvizezett fos, hanem igenis ez egy testesebb sör és szinte harapni lehet annyira malátás.

Egyébként ha felöntenek egy sört tequilával vagy vodkával, az már nem sör, lehet tökre ízlek meg jópofa, de rohadtul nem illeszkedik a sör szerkezetébe. Az erjedéssel az alkohol jobban beépül a sörbe és az ízprofilt gazdagítja, de ha hozzáöntessz egy szeszesitalt, az kiugrik mint Jack Sparrow a Fekete gyöngy fedélzetéről. Aztán akkora diszharmóniát okoz, mint Kovács Ákos bármelyik zenéje.

szept. 10. 01:03
 17/28 anonim ***** válasza:
85%
Nem azért, hogy te idd, hanem hogy más igya, akinek olyan kell.
szept. 10. 15:45
 18/28 anonim ***** válasza:
84%

Én mondjuk csak a fekete dobozos Faxe-et ismerem, ami 10%-os, annak kissé acetonos íze van a magas alkoholtartalom miatt, de nem annyira vészes, mert egy kissé édeskésebb ízvilág is felfedezhető benne, ihatóbb fajta. Az például leggyakrabban 1 literes dobozos kiszerelésben kapható, és matematikailag nézve a hatását 1 liter 10%-os sör 4 darab fél literes 5%-osnak felel meg; kevesebb kalória ugyanolyan hatás mellé.

És az még nem is a legerősebb: standard értékben 12%-osak a legerősebb sörök, nem standard-ben viszont a skót Brewmeister sörfőzde csinál 60%-osnál is erősebbeket!

szept. 10. 17:28
 19/28 anonim ***** válasza:
55-öt akartál írni? [link]
szept. 10. 21:37
 20/28 anonim ***** válasza:
67%
Gyógyszertárban 90%-os alkoholt veszel, meglöttyinted valami borsodival és hurrá.
szept. 11. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!