Mitől olyan népszerűek az egri édes borok? Vagy én látom rosszul?
Egerben voltam egy pincetúrán, közben több vendég jött és vette a kétliteres műanyag palackba töltött édes borokat.
Ezt nem teljesen értem, hogy lehet valakinek ilyen ízlése. Kóstoltam én is párat, fehéret és vöröset is, de alig verik az alsó polcos kategóriát.
Én amúgy nem vagyok egy édesbor ellenes sznob, de azért ezek nem épp tokaji minőségű borok.
Azért ott is van több kategória, attól, hogy te olcsót kóstoltál, még vannak minőségi boraik. És vannak Eger környékén igen hírneves pincék is, ld. a nemzetközi díjakat nyert St. Andrea.
Mi vettünk édes bort Egerben, ajándékba is, magunknak is - azért, mert azt szeretjük. És pl. én a fehér bort nem szeretem, de ott olyan finom édes fehérborokat kóstoltam, hogy még most is összefut a nyál a számban. Nem vagyok gourmet, de pont ezért ritka, hogy valami emlékezetes maradjon.
Legközelebb kóstold meg a drágább, minőségibb borokat, hogy egy pincészetben helyben mibe töltik, az nem feltétlen mérvadó. (Bár mi üvegpalackban vettünk minden bort, de igazából mellékes, ugyanúgy ott helyben töltötte, mintha flakonban vettük volna.)
Nyilván a turistáknak kell a "finom"édes bor.
De egyébként pincébe kapni jót és szelárazat is.
Mert finomak, nyilván. Nem mindenki szereti a szárazat. Mi is akartunk Egerből pincetúráról hozni haza édes bort mert nagyon ízlett mindenkinek, csak elfelejtettük (legalább lesz miért visszamenni) :D
Mit zavar az téged, hogy más mit szeret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!