Ezeknek az embereknek jelentős része a magyar hagyományoknak megfelelően cukrot eszik cukorral, olyan ételeket is megcukrozva, ahol annak semmi keresnivalója.
Mi az oka hát, hogy épp a borokhoz így állnak hozzá?
2024. jún. 24. 13:08
1/9 anonim válasza:
Szerintük az nem “igazi” bor. Én se értem amúgy, de nem nagyon érdekel, max az zavar hogy emiatt több vendéglátóhelyen egyáltalán nincs édes bor ami nevetséges..
2024. jún. 24. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Nem tudom pontosan...De ezt a rövid szösszenetet küldeném nekik:
Egyébként én ízlés terén egyetértek velük, édesből csak a tokaji borokat bírom meginni, de nem értem, mire az ellenszenv.
2024. jún. 24. 13:32
4/9 anonim válasza:
Mert általában után cukrozzák a borokat hogy megfeleljen a ízléseknek.
2024. jún. 24. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
A tömeggyártott borok idejében a gyenge minőségű, durva savakat tartalmazó alapanyagot hozzáadott cukorral "javították fel" a készítők. Ezért sokak szemében az édes bor - különösen ha vörös -, a silány minőség záloga.
A természetes módon édes borokban kizárólag olyan cukor van, ami a bogyóban fejlődött ki a nyár folyamán. Hogy létrejön-e a kívánt édesség, az a bortermő vidéken és a termelőn múlik. Komoly cukortartalom összegyűjtésére a bogyónak csak akkor van esélye, ha jóval tovább kint tartja a gazda a fürtöket a tőkén, mint a száraz borok alapanyagánál. Ez kisebb hozammal, kevesebb borral, több munkával és nagyobb üzleti kockázattal jár. Nem véletlenül kerül annyiba a Tokaji, vagy a Thummerer féle Tréfli, amennyibe. Az édes bor, ha olcsó, emiatt "gyanús".
2024. jún. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Nem is a lenézés , hanem egyszerűen nem ízlik aki már az édes annak aki a száraz bort kóstolta és ízlik neki.
2024. jún. 24. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Mert az édes bor moslék.
2024. jún. 24. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Mert sznobok, azért, hülyék a borhoz, mint a 7-es válaszoló. Nem messze lakok Tokajtól-Mádtól, vannak ismerős borászok. Jönnek ugye a turistacsoportok francoskodva, hagy csak a száraz. Aztán beléjük diktálnak kis muskotályt vagy édes szamorodnit. Nagy fanyalogva megisszák. No igen. Nocsak. Aztán kérnek belőle repetát. Aztán meg bevásárolnak belőle literszám.
2024. jún. 24. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 A kérdező kommentje:
#8 Azért a tokajit tényleg csak a leghülyébbek nézik le, pláne, hogy a borvidék a kiváló édes borairól ismert elsősorban... Én inkább a cukrozott borokra gondoltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!