Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A borsznobok miért nézik le...

A borsznobok miért nézik le az édes borokat?

Figyelt kérdés

Különösen az édes vörösborokat.


Ezeknek az embereknek jelentős része a magyar hagyományoknak megfelelően cukrot eszik cukorral, olyan ételeket is megcukrozva, ahol annak semmi keresnivalója.


Mi az oka hát, hogy épp a borokhoz így állnak hozzá?


jún. 24. 13:08
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Szerintük az nem “igazi” bor. Én se értem amúgy, de nem nagyon érdekel, max az zavar hogy emiatt több vendéglátóhelyen egyáltalán nincs édes bor ami nevetséges..
jún. 24. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom pontosan...De ezt a rövid szösszenetet küldeném nekik:

https://www.youtube.com/watch?v=tE8fi6MO20w

jún. 24. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként én ízlés terén egyetértek velük, édesből csak a tokaji borokat bírom meginni, de nem értem, mire az ellenszenv.
jún. 24. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Mert általában után cukrozzák a borokat hogy megfeleljen a ízléseknek.
jún. 24. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

A tömeggyártott borok idejében a gyenge minőségű, durva savakat tartalmazó alapanyagot hozzáadott cukorral "javították fel" a készítők. Ezért sokak szemében az édes bor - különösen ha vörös -, a silány minőség záloga.

A természetes módon édes borokban kizárólag olyan cukor van, ami a bogyóban fejlődött ki a nyár folyamán. Hogy létrejön-e a kívánt édesség, az a bortermő vidéken és a termelőn múlik. Komoly cukortartalom összegyűjtésére a bogyónak csak akkor van esélye, ha jóval tovább kint tartja a gazda a fürtöket a tőkén, mint a száraz borok alapanyagánál. Ez kisebb hozammal, kevesebb borral, több munkával és nagyobb üzleti kockázattal jár. Nem véletlenül kerül annyiba a Tokaji, vagy a Thummerer féle Tréfli, amennyibe. Az édes bor, ha olcsó, emiatt "gyanús".

jún. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem is a lenézés , hanem egyszerűen nem ízlik aki már az édes annak aki a száraz bort kóstolta és ízlik neki.
jún. 24. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Mert az édes bor moslék.
jún. 24. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 L.. István ***** válasza:
100%
Mert sznobok, azért, hülyék a borhoz, mint a 7-es válaszoló. Nem messze lakok Tokajtól-Mádtól, vannak ismerős borászok. Jönnek ugye a turistacsoportok francoskodva, hagy csak a száraz. Aztán beléjük diktálnak kis muskotályt vagy édes szamorodnit. Nagy fanyalogva megisszák. No igen. Nocsak. Aztán kérnek belőle repetát. Aztán meg bevásárolnak belőle literszám.
jún. 24. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 Azért a tokajit tényleg csak a leghülyébbek nézik le, pláne, hogy a borvidék a kiváló édes borairól ismert elsősorban... Én inkább a cukrozott borokra gondoltam.
jún. 25. 07:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!