Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan készítsek feketeszeder...

Hogyan készítsek feketeszeder pálinkát?

Figyelt kérdés
Sajnos próbáltam kutakodni interneten, de csak a faeperről, és a tüskétlen fajtáiktól találtam pár dolgot de azokról se részletesen. Vad feketeszedert fogok ültetni, és az lenne a kérdésem, hogy a cefre készítésénel, hány%-os cukor arányt alkalazzak, (mivel hogy vad növényről beszélünk)? Illetve a ph érték, hogy a savasság milyen szokott lenni? Kell kiegyenlíteni?

jún. 8. 09:59
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Még mindig igaz 100 kg gyümölcshöz max 2 kg cukor.

Ha kiforrt a cefre minél hamarabb főzd ki.Ha hosszabban szeretnéd tárolni a cefrét akkor savazd.

jún. 8. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
85%
Nincs különbség, ugyanúgy kell csinálni, mint minden cefrénél. A pH értéke legyen 3, cukor max 5%. Kiforrás után minél előbb főzd ki. Kis fajélesztő ha kerül bele még jobb.
jún. 8. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Cukor nélkül valószínűleg csak jobb lesz. Egy kis élesztőtáppal meg a gyümölcs jellegének megfelelő fajélesztővel jobban jársz. Ha már a cukros kérdést feltetted, valószínűsítem, hogy a tisztaság kérdéskörét is körbe kellene járni kicsit.
jún. 9. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!