Feketeszederből hogyan főzzek lekvárt úgy, hogy ne legyen benne mag?
Figyelt kérdés
Gyümölcscentrifugás módszer nem vált be.2008. aug. 5. 18:02
1/4 anonim válasza:
Szerintem sehogy. Ez olyan, mint a ribizli... abból sem lehet mag nélkül lekvárt csinálni. Mert pl ha a szedret is átpaszírozod, akkor csak a leve marad meg és abból max szörp lesz.
2/4 anonim válasza:
Ha gézlapon vagy nagyon sűrű lyukú szitán átnyomod óvatosan fakanállal akkor a magoktól megszabadulsz.Utána zselésítővel sokáig főzöd és finom dzsem lesz belőle.Legalábbis nagymamám így csinálja:)
3/4 A kérdező kommentje:
A végén én is a fakanalas szitás módszer mellett döntöttem,csak sokáig tart és sok "hús"kimarad.Lehet,hogy egy kicsit előfőznöm kellene?
2008. aug. 5. 20:21
4/4 anonim válasza:
Ismerősöm botmixerrel pürésíti, után textilpelenkára teszi, és ott csöpög egész éjszaka. másnap átpasszírozza a még benne lévő gyümölcshúst és így főzi be a lekvárt. Viszont ős is mondta, hogy sok anyag elpocsékolódik így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!