Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Feketeszederből hogyan főzzek...

Feketeszederből hogyan főzzek lekvárt úgy, hogy ne legyen benne mag?

Figyelt kérdés
Gyümölcscentrifugás módszer nem vált be.
2008. aug. 5. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sehogy. Ez olyan, mint a ribizli... abból sem lehet mag nélkül lekvárt csinálni. Mert pl ha a szedret is átpaszírozod, akkor csak a leve marad meg és abból max szörp lesz.
2008. aug. 5. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
76%
Ha gézlapon vagy nagyon sűrű lyukú szitán átnyomod óvatosan fakanállal akkor a magoktól megszabadulsz.Utána zselésítővel sokáig főzöd és finom dzsem lesz belőle.Legalábbis nagymamám így csinálja:)
2008. aug. 5. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
A végén én is a fakanalas szitás módszer mellett döntöttem,csak sokáig tart és sok "hús"kimarad.Lehet,hogy egy kicsit előfőznöm kellene?
2008. aug. 5. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ismerősöm botmixerrel pürésíti, után textilpelenkára teszi, és ott csöpög egész éjszaka. másnap átpasszírozza a még benne lévő gyümölcshúst és így főzi be a lekvárt. Viszont ős is mondta, hogy sok anyag elpocsékolódik így.
2008. aug. 11. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!