Vodkához képest igenis drága. Hogyne, „minőségi alapanyagokból minőségi termék”, de amúgy búzából készül egy szeszfinomítóban, így normális keretek közt egyszerűen képtelenség annyit elverni a gyártási költségre, hogy annak súlya legyen az árazásban. Ezer forintból megvan üvegestől, a többi adó, árrés, profit.
Az árának két oka van.
1. ez egy olyan lágy, könnyen iható szesz, mint a hasonlóan árazott rumok, whiskyk, stb, így minden mástól függetlenül annyit is kérnek érte. A piac áraz.
2. mivel a vodkákat igen nehéz megkülönböztettetni a fogyasztó szemében, és úgy általában sem könnyű izgalmas dolgokat mondani a termékről (szabályos finomszeszről lévén szó), így a nagy volumenű nemzetközi eladáshoz, főleg ilyen árkategóriában egy kicsit még jobban kell nyomni a marketinget, mint más italoknál. Más divatmárkáknál is marketingre megy a nyers profit jó része, de a vodkánál különösen, és ott a minimális gyártási költség miatt több is a nyers profit.
tegnap 23:40
Akkor ezek szerint a történelem során a legtöbb magyar sosem volt magyar... mert olyan még nem volt a történelemben, hogy Magyarországon a gyümölcspálinka uralja a töményfogyasztást.
Amúgy azt azért még te is megérthetnéd, hogy a szeszfinomítás nem orosz sajátosság, hanem MINDEN nyugati országé, tehát MINDEN nyugati országban nagyjából hagyománya van a vodkaivásnak, akár vodkának nevezték, akár nem. A vodkának kb. csak a neve orosz. (Pl. a svéd Absolutot is csak 100 év után keresztelték át vodkának, de előtte is az volt.)
Nem tudom,talán a márkát és a minőséget fizeted meg.De szerintem te csak sznob vagy.Én Finlandiát iszok.
De ha kiöntenék neked pár feles kulonbozo fajta vodkát,tuti nem tudnád,hogy melyik melyik.
Grey goose történelme röviden:
Egy alsó-közép kategóriás vodka volt, majd kapott egy
új dizájnt, ami miatt "felsőpolcos" lett.
Nem minőségi vodka, csak a hírneve nagy, világ egyik legnagyobb marketing trükke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!