Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Grey Goose, Ciroc, Beluga...

A Grey Goose, Ciroc, Beluga vagy a Belvedere standard vodkák között mi a minőségi sorrend?

Figyelt kérdés
Vagy egyáltalán mi az árképzés alapja ezeknél a vodkáknál? Az említettek milyen minőségi kategóriába sorolhatók? Mi a szakszerű fogyasztási módja ezeknek az italoknak?

2020. szept. 1. 11:26
 1/2 anonim ***** válasza:
72%

A vodkát leginkább shotos pohárban (felespohár) hűtve fogyasztják tisztán.

A ciroc francia, szőlőből készült, vagyis gluténmentes, emiatt különlegesebb.


A Beluga-hoz Szibériából nyerik a vizet, ami extra tisztaságú, innen a neve - mivel a beluga, mint vízi emlős csak nagyon tiszta vizekben él meg. De ezen ugye van marketing is, mint a többi vodkánál, hogy ilyen meg olyan forrásvízzel van hígítva, közben meg felöntik egy s-budget deszt.vízzel kb.


A belvedere pedig lengyel prémium kategóriás.



Mindhárom vodka elég márkás, nem ez a kommersz Royal meg hasonlók.

2020. szept. 1. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:
100%

Az árképzés alapja részben az élvezeti érték (azaz olyan kellemesen nyelhetők, mint a többi hasonlóan árazott ital), másrészt a profitmaximalizáció, magyarul a marketingosztály szerint ennyiért lehet a legtöbb pénzt kihozni a termékből. Az előállítási költséghez semmi köze, a bevétel nagy részét marketingtevékenységre költik.


Mindhárom hasonló minőségi kategória (lehet, hogy vodkások közt van egyetértés valami sorrendről, én nem igazán vagyok az). A Cirocnál a szőlő segít a szesz jellegén (néha egyéb finomszeszt is szokás emiatt borból gyártani). A Beluga és a Belvedere, emlékeim szerint mindkettőnél azt az katalizációs (platina, ezüst) módszert használják, amitől megoldódik az olcsóbb vodkákra jellemző "lágy-de-romszáraz vagy olajos-de-harapós" dilemma, és a kettő előnyeit ötvözi.


Éppen ezért nem is érdemes őket rögtön fagyasztóba vágni, hanem próbáld ki szobahőmérsékleten és a sima hűtőből is. Főleg ízlés kérdése.


A felhasznált víz eredetének nincs igazi jelentősége, ez csak egy aranyos reklámszöveg, amire azért van szükség, mert a vodkagyártásnak nincs romantikája, meg túl bonyolult is ahhoz, hogy megmagyarázzák, valójában mitől jó egy vodka.


ma 11:39

Minden natúr égetett szesz gluténmentes. A vodka, whisky gluténtartalmának nincs tudományos alapja, csak egy széles körben elszabadult találgatás olyanoktól, akik nem értenek a lepárlás fizikájához.

2020. szept. 1. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!