Alkoholista vagy?

Figyelt kérdés

Ha igen miért?

Kort es nemet is irjatok, es hogy miota vagytok alkoholisták, mit szoktatok inni?

2023. júl. 27. 06:04
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%

A netes portálok és antialkoholisták szerint igen, az vagyok.

Hogy miért? Rendszeresen fogyasztok alkoholt, és a nagyokosok azt mondják, hogy nem a mennyiség hanem a rendszeresség tesz alkoholistává.

Tehát, én minden pénteken megiszok 3 üveg sört este, lezárván a hetet. És ugye mindegy mit iszok (általában kipróbálok új söröket, több fajtát, búzákat, ale-t, ipa-t stb.)

Tehát én alkoholista vagyok :D 32/F

2023. júl. 31. 13:43
 32/57 anonim ***** válasza:
42%
#31 egyébként röhögni fogsz, van egy kis igazság benne, még ha problémának elenyésző is mindaddig, amíg így is marad. Az a gond, hogy a társadalom szintjén természetes, hogy beversz másfél litert valamiből, miközben tonicból lehet ellennél két pohárral, és nyilván csak egy minimális elengedettség a tied most ettől, az is csak hetente, ne érts félre, de simán rajta van a nagy, társadalmi "nem beszélünk róla" vektoron már ez is. Nem tartom szerencsésnek úgy tudatosítani ezt, mint alkoholizmust, de ne söpörjük a szőnyeg alá azt se, hogy az alkohol tkp el van adva szinte mindannyiunknak már gyerekkorunktól kezdve, már a filmekben se kell a főhősnek állandóan vedelnie, megteszi maga a társadalom a példamutatást egész életünkben, folyamatosan. Az előnyeit élvezni pedig egy elég fura helyzet, kicsit olyan, mint amikor a macska élvezi, hogy nem fogom tovább a farkát. Igen, az a kicsi függés is függés. Ha eszed ágában nincs egy hónapot kihagyni, akkor még ha makett méretben is, de ugyanazt tolod, mint én a kétnaponta berogyásommal. Szerintem ha szigorúan maradsz ennyinél, az még a pozitív oldal mindentől függetlenül. Nekem nem volt elég. Reméljük hamar a sarkadra állsz, amint látod, hogy nem az van, amit az eszed gondol jónak.
2023. júl. 31. 13:56
 33/57 anonim ***** válasza:
100%
32, köszi a választ! Igen, sok mindenben igazad van. Én egyszerűen szeretek mindenféle sört megkóstolni (szinte nincs két ugyanolyan egy hónapban), és szeretem a 3 sör által kiváltott enyhe spiccességet. Ez már kb 5 éve így megy, van, hogy elfelejtem, mert más dolgom van, és kimarad 1-2 hét, nem sóvárgok utána. Ha gondjaim lesznek vele, remélem észre fogom venni :)
2023. júl. 31. 14:11
 34/57 anonim ***** válasza:
81%

#31 szerintem félreérthettél valamit, vagy tényleg hülyeségeket mondtak.

A napi rendszerességnél mondják, hogy lényegtelen a mennyiség, alkoholista vagy, a heti 3 sör az közel sem ez a kategória.

2023. júl. 31. 14:39
 35/57 anonim ***** válasza:
91%
#34 van, aki úgy fejti meg, hogy a hétvégi protokollszerű spinyó is túlzott szeretet az alkohol iránt... És #32-es hsz-ben írtam, van részigazság mögötte. Nyilván így, hogy kiderült, hogy jósörügyben kötelező a dolog, így már egészen szép teljesítmény ragaszkodni a heti 3-hoz, szerintem megérdemli azt a kis lebegést jutalmul, főleg hogy egyensúlyban van vele 5 éve. Kiváló megrögzött idiótaként ilyen sztorikkal szembesülni, igazából oda kellene eljutni, hogy ne legyen akkora buli. Én is próbálok kevésbé gáz cuccokra költeni inkább, csak ugye kb a másnap milyenségében mérem, az már nem az az óvatoskodva megfejtős kategória :)
2023. júl. 31. 17:23
 36/57 anonim ***** válasza:
100%

21/L Mindennap iszok alkoholt,van mikor egy üveg bort,pár sört vagy akár 1 liter vodkát.Kábítószerrel is éltem sokat,fűvel,extasyval,speeddel.De már csak alkoholt iszok.

Hogy mi az oka?Nem is tudom,mélypont..aztán olyan szinten az életem része lett,hogy nem tudok nélküle meglenni.

2 éve tart ez a korszakom.

Főleg a vodka a gyengém.Tisztán nem iszom.Belekeverem az üdítőbe,kinley,narancs,sprite.

2023. aug. 13. 14:50
 37/57 anonim ***** válasza:
100%

21-es

Próbálj leszokni hidd el jobb lesz.

2023. aug. 13. 15:39
 38/57 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a 36-os 21 éves lánynak akartam írni.
2023. aug. 13. 15:40
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom,hogy miota nem élek narkoval már nem sírom el magam akár egy tampon reklámon.(nincsennek mar olyan hangulat ingadozasaim es depresszioim)

De ha nem iszok akkor egy idegbeteg barom állat vagyok és kb pusztitom a környezetemet.

És őszintén?Sajnos még nem hataroztam el magam afelé ,hogy nélküle éljek..

2023. aug. 13. 22:33
 40/57 anonim ***** válasza:
100%
29/F Bort iszom, jó minőségűt, mikor iszok 2 üveg megy le esténként, ez kb 10 éve tart. Volt hosszabb folyamatosság, voltak hosszabb kihagyások is (2-3 hónap), elég cizellált, pontosan nem tudok emlékezni. Egy biztos, nekem nem tesz jót, szétcseszi az alvásom. Mikor huzamosabb ideig nem iszok, beáll szépen az alvásritmusom.
2023. aug. 13. 22:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!