43/F Fogalmam sincs, hogy pontosan mióta,leginkább néhány éve olyan, hogy nem hagynám abba. Két-három naponta 2dl tiszta alkoholnak megfelelő jobb sör este, komótosan, kaja után, erősebb sörhöz korsó hideg vizeket is közégurítva. Minimális rosszkedv halogatni napokig, de nagyon nem szívesen engedném el most, pedig fosat is, meg a napi összenergiából is sokat elvesz. Hiába tudom, hogy nem különösebb gond elhagyni, és hogy csak virtuális a megkönnyebbülés, igazából nagy kerülőút az alkoholkerülő életmódhoz képest, végül simán nem csinálom, akárhányszor is látom be, mi mivel jár, és hogy nincs nagy gubanc nélküle se, bizonyos idő elteltével meg aztán főleg... Jó ideje work in progress, kétes eredménnyel.
2023. júl. 27. 07:11
2/57 anonim válasza:
Nem, és az egyik legundorítóbb dolognak tartom. Apám az, szóval látom, hogy mennyire szétcseszi az embert, mert a környezetet körülötte. Az alkohol meg a többi függőségtől szenvedő ember csak akaratgyenge, akinek könnyebb mindig valami mögé bújni, ahelyett, hogy beismerné, hogy rohadt nagy gáz van és próbálna megjavulni.
2023. júl. 27. 07:54
3/57 anonim válasza:
Igen. Bár én "csak" sört iszom, de abból sajnos mindennap és sokat, hétvégén egy egész tálca is elfogy.
Hogy miért iszom? Azért, mert csak akkor érzem jól magam. Amikor józan vagyok, az egész világ szürke és szar. Részegen pedig sokkal szebbnek látszik minden. Egy napot sem bírok ki anélkül, hogy pár dobozzal le nem döntenék.
32F
2023. júl. 27. 08:09
4/57 anonim válasza:
Igen egy héten kétszer-háromszor némi pálinka plusz 1-2 sör.
Ez már állítólag az.
2023. júl. 27. 08:44
5/57 anonim válasza:
Nem vagyok az.
Nagyon ritkán iszom egy két üveg sört kb háromhavonta.
Nem értem mi a jó abban hogy emberek naponta isznak.
De persze az ő dolguk csak fogalmam nincs róla mi a jó benne.
2023. júl. 27. 08:52
6/57 anonim válasza:
Nem.
2023. júl. 27. 09:05
7/57 anonim válasza:
Persze, hogy az vagyok, magyar vagyok, ráadásul gyári melós. Mind azok vagyunk.
2023. júl. 27. 09:13
8/57 anonim válasza:
Az vagyok, csak már egy ideje száraz. Napi 3-4 sör ment le esténként sok éven át, legfőképp unalomból. 38 F
2023. júl. 27. 09:19
9/57 anonim válasza:
Tulajdonképpen ha van kedvem hozzá és nincs komolyabb dolgom akkor bizony benyomok pár sört, mert ellazít, kikapcsol a mindennapokból. Hiába nem iszok minden nap, meg részeg se voltam évek óta, de mivel sóvárgok az alkohol hatása iránt ezért én alkesznak tartom magamat. Lehet hogy hetente, kéthetente van ilyen ivászat, de már a gondolat is feldob, mert tudom hogy hamarosan lazulhatok.
2023. júl. 27. 09:53
10/57 anonim válasza:
#9 Respekt az ilyen felfogásért. A hozzád hasonló emberek azért nem fognak soha átesni a ló másik oldalára, mert van betegségtudatuk, így még időben tudnak kapcsolni, ha gáz van.
Nagyon sok ember úgy alkoholista, hogy fel sem fogja, hogy az, vagy fel is fogja, nem vallja be magának.
Elég megnézni itt a gyakorin a “Ha mindennap megiszok xyz (mennyiségű) xyz (alkoholt), akkor alkoholista vagyok?” kérdéseket. A másik “kedvencem”, a minden este 2 pohár bor a vacsora mellé, ami ugye nem alkoholizmus, hisz az étkezés része :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!