Alkoholista vagy?
Ha igen miért?
Kort es nemet is irjatok, es hogy miota vagytok alkoholisták, mit szoktatok inni?
Valószínűleg.
Hogy miért? Megszokás, unalom, egyedüllét.
47/F kb. 10-12 éve, fokozatosan kialakult, most esténként kb. 1 liter bort iszok fröccsben. Ha csak 5 dl-t iszok, akkor éjszaka közepén fölébredek, és nem tudok visszaaludni, ez elég riasztó, úgyhogy inkább leállok ezzel mielőtt komolyabb gond lesz.
Fiatal voltam és átjött a szomszédasszony egy esti csevejre. Sok piánk volt egyikünk se ivott. Férjem nagy becsben tartotta őket. A szomszéd csak erősködött, hogy igyunk már valamit. Leszedtem a polcról egy hosszúnyakú bort és felbontottam. Megittuk, de tudtam, ha hazajön a férjem bajban leszek, hogy hol az az üveg. Elszaladtam a boltba és gondoltam veszek ugyan olyat és visszateszem a másik helyére. Mondanom sem kell, hogy nem volt. Vettem olyan fazonú üveget, mint az előző volt és leáztattam a címkéket majd kicseréltem őket.
Valahogy így kezdődött. Melóban egy buli után már mindennap ittunk. Eleinte csak ketten majd csatlakozott még egy kolléganő. És ez így ment évekig.
Mindig volt valami bánatom, amit a piálással kompenzáltam. Aztán egyszer csak kezdett nem jól esni ivászat. Egyre kevesebbet ittam. Okos szervezetem tiltakozott. Elkezdtem a szabadidőmet hasznosan eltölteni. Ma már családi rendezvényeken is hárítom az alkoholt. Fogalmam sincs, hogy tudtam annyi alkoholt meginni annak idején. A kiadott pénzről nem is beszélve.
Mi nők is sokat iszunk. Sok alkoholista van köztünk is nemcsak a férfiak között.
64/N
Nem. Egész nyárra elég 6-8 doboz sör, az év további részére még 2-3. Pálinkából legfeljebb születésnapokon egy 2-3 centes.
Egyrészt apám alkoholista volt, részegen kötözködött a családdal minden egyes nap, és ez engem undorított. Másrészt meg, rám leginkább úgy hat a több pia, hogy elálmosodom tőle, társaságban is csak lesek ki a fejemből, úgyhogy ezért se érzek késztetést.
Hètvègi alkoholista vagyok
vagy 20 éve, hètközben sosem iszok, eszembe sem jut. De ha hètvègèn nem ihatnèk, elég szomorú lennèk. Sört, whiskeyt szoktam inni.
41n
Nem. Bár időnként iszom egy keveset, mert jólesik, de csak mértékkel, tudom hol a határ! Berúgni sosem akarok, de egy kis spicces mámoros állapot néha jólesik, sörből is ezért iszom inkább erősebbeket (minimum 5%), de csak pár doboz, néhány óra alatt + egy kis tömény, és vége. És nem is iszom mindig, hetente kb. 2-3 nap, és az se minden héten!
36/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!