Alkoholista vagy?

Figyelt kérdés

Ha igen miért?

Kort es nemet is irjatok, es hogy miota vagytok alkoholisták, mit szoktatok inni?

2023. júl. 27. 06:04
1 2 3 4 5 6
 11/57 joereal ***** válasza:
97%

Valószínűleg.

Hogy miért? Megszokás, unalom, egyedüllét.

47/F kb. 10-12 éve, fokozatosan kialakult, most esténként kb. 1 liter bort iszok fröccsben. Ha csak 5 dl-t iszok, akkor éjszaka közepén fölébredek, és nem tudok visszaaludni, ez elég riasztó, úgyhogy inkább leállok ezzel mielőtt komolyabb gond lesz.

2023. júl. 27. 10:19
 12/57 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal voltam és átjött a szomszédasszony egy esti csevejre. Sok piánk volt egyikünk se ivott. Férjem nagy becsben tartotta őket. A szomszéd csak erősködött, hogy igyunk már valamit. Leszedtem a polcról egy hosszúnyakú bort és felbontottam. Megittuk, de tudtam, ha hazajön a férjem bajban leszek, hogy hol az az üveg. Elszaladtam a boltba és gondoltam veszek ugyan olyat és visszateszem a másik helyére. Mondanom sem kell, hogy nem volt. Vettem olyan fazonú üveget, mint az előző volt és leáztattam a címkéket majd kicseréltem őket.

Valahogy így kezdődött. Melóban egy buli után már mindennap ittunk. Eleinte csak ketten majd csatlakozott még egy kolléganő. És ez így ment évekig.

Mindig volt valami bánatom, amit a piálással kompenzáltam. Aztán egyszer csak kezdett nem jól esni ivászat. Egyre kevesebbet ittam. Okos szervezetem tiltakozott. Elkezdtem a szabadidőmet hasznosan eltölteni. Ma már családi rendezvényeken is hárítom az alkoholt. Fogalmam sincs, hogy tudtam annyi alkoholt meginni annak idején. A kiadott pénzről nem is beszélve.

Mi nők is sokat iszunk. Sok alkoholista van köztünk is nemcsak a férfiak között.

64/N

2023. júl. 27. 11:04
 13/57 anonim ***** válasza:
100%
Igen és a férjem is. Fiatalok voltunk, mikor összejöttünk, akkor még beszélgeti járt kocsmába és hasonló helyekre összeröffenni a fiatalság. Mivel a kocsmából vett italt nem bírta a pénztárca, elkezdtük tálcástól venni a sört otthonra. Így alakult ki fokozatosan az, hogy minden este 4 sört megiszunk fejenként (többet sosem), közben beszélgetünk, filmet, sorozatot nézünk. 30N és 32F
2023. júl. 27. 11:20
 14/57 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszkorom óta sörözöm, több mint 20 éve, ahogy kvázi az egész családom és a barátaim is mindig alkoholizáltak. Vagyis ebben szocializálódtam, így nőttem fel, és ezt magammal hoztam a felnőtt életembe is. Az alkoholista, mint fogalom meghatározása nálam annyiban kimerült, hogy a mindennap töményt vedelő, családját verő csöves, akit reggelente az árokból kell összekaparni. Vagyis magamat nyilván nem tartottam annak, pedig a napnál is világosabb volt, hogy szintén alkoholista vagyok, legfeljebb egy enyhébb fokozatban. 35 éves koromig végig sem gondoltam normálisan, hogy ez valójában mennyire nem oké, annyira természetesnek számított a környezetemben. Pár éve aztán el kezdett zavarni a dolog és elkezdtem kihagyogatni az esti söröket 1 napra, 1 hétre, 1 hónapra, fél évre... Hát, maradjunk annyiban, hogy máig se tudom eldönteni, hogy mi volt a rosszabb: az alkohol utáni sóvárgás, vagy a kijózanító pofon, hogy alkoholista vagyok. Nem is maga a felismerés volt a nehéz (mert azt titkon mindenki érzi), hanem hogy ezt be is kellett vallanom magamnak, amit sokáig képtelen voltam megtenni. Végül beláttam, hogy amíg ezt nem fogadom el, addig képtelen leszek tenni ellene. Jelenleg lassan egy éve nem ittam alkoholt, de igazából fogalmam sincs, hogy ez meddig fog tartani. Az absztinencia sosem volt tervben, viszont a napi szintű, kényszeres, rutinból fakadó ivászattól örökre meg akarok szabadulni, mert annak nettó semmi értelme. F
2023. júl. 27. 13:01
 15/57 anonim ***** válasza:
95%

Nem. Egész nyárra elég 6-8 doboz sör, az év további részére még 2-3. Pálinkából legfeljebb születésnapokon egy 2-3 centes.

Egyrészt apám alkoholista volt, részegen kötözködött a családdal minden egyes nap, és ez engem undorított. Másrészt meg, rám leginkább úgy hat a több pia, hogy elálmosodom tőle, társaságban is csak lesek ki a fejemből, úgyhogy ezért se érzek késztetést.

2023. júl. 27. 16:42
 16/57 anonim ***** válasza:
100%

Hètvègi alkoholista vagyok

vagy 20 éve, hètközben sosem iszok, eszembe sem jut. De ha hètvègèn nem ihatnèk, elég szomorú lennèk. Sört, whiskeyt szoktam inni.

41n

2023. júl. 27. 19:11
 17/57 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok, rohadtul részegen. Alen Carr írt erről is könyvet, épp olvasgatom, szerintem ember nincs, akinek ne lenne érdemes rágyulladnia. Nyilván sehol nem tartok, meg mégis, csak nem eléggé.. Ez ne tévesszen meg téged, kapd elő a kereső skilljeidet, olvasásra érdemes könyv, minden túlmagyarázásával együtt. Igazából a kondícionálásunk, amit említ, meg is kíván egy ilyen könyvnyi ellenkondícionálást, a Te együttgondolkodásoddal együtt. Van ennyi időd szerintem, érdemes pár jó kört bejárni ezen a nyomon.
2023. júl. 27. 19:44
 18/57 anonim válasza:
100%
Nem. De édesanyám az volt, így legnagyobb félelmem, hogy valamikor én is azzá válok. Vagy pedig férjem válik azzá. De olyan szinten bekattantam ezen a téren, hogy újból egy alkoholista emberrel kell együtt élnem, hogy már olyanon is gondolkoztam, hogy jobb lenne egyedül élni mielőtt megtörténik. Pedig jelen állás szerint semmi alapja nincs a félelmemnek férjemmel kapcsolatosan.
2023. júl. 27. 22:11
 19/57 anonim ***** válasza:
45%

Nem. Bár időnként iszom egy keveset, mert jólesik, de csak mértékkel, tudom hol a határ! Berúgni sosem akarok, de egy kis spicces mámoros állapot néha jólesik, sörből is ezért iszom inkább erősebbeket (minimum 5%), de csak pár doboz, néhány óra alatt + egy kis tömény, és vége. És nem is iszom mindig, hetente kb. 2-3 nap, és az se minden héten!

36/F

2023. júl. 28. 00:24
 20/57 anonim ***** válasza:
87%
Nem
2023. júl. 28. 03:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!