Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » EIKO vodkát ivott már valaki?...

EIKO vodkát ivott már valaki? Milyen egy Beluga Noble, vagy Grey Goose vodkához hasonlítva?

Figyelt kérdés

Japán ginről, meg whiskyről hallottam már, hogy vannak jók… Vodkáról még nem nagyon.

A Beluga és a Grey Goose a kommerszek közül elég jó hírű, jónak számít a maga kategóriájában… Ez a EIKO pedig nagyon hasonló árazású, sőt picivel drágább is.

Nekem pl. a Grey Goose tisztán nagyon ízlett, de nem iszom gyakran ilyen erős alkoholt.

Megéri kipróbálni ezt a japán vodkát, vagy maradjak a GG-nál?

#ital #alkohol #Japán #Grey Goose #Beluga Noble #EIKO
2023. jún. 17. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

A Grey Goose az nálad kommersz? :)

Kb. 15 ropi egy üveg...

2023. jún. 17. 18:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, 14-15 között mozog mind a három márka…

Hát mi, ha nem kommersz?

2023. jún. 17. 18:12
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Az én szótáramban a kommersz az gyenge, silány minőségű tömegtermék... de lehet rosszul tudtam :)
2023. jún. 17. 18:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Én arra értem, hogy tömeg gyártott, bárhol beszerezhető, nem különleges.
2023. jún. 17. 18:27
 5/6 A kérdező kommentje:
De lehet én használom rosszul…
2023. jún. 17. 18:27
 6/6 Phoney ***** válasza:
80%

Attól, hogy nagy volumenben készül, még nem lesz közönséges meg "nem különleges" egy ital. Drága, különleges, nagyon jó italok is készülnek nagyüzemben, HA van rá akkora igény a világpiacon, hogy olyan sokat palackozzanak. Az csak az elmúlt valahány évtized piaci mitológiája, hogy a nagyon jó italnak kisüzemben kell készülnie...

Töményszesznél egyébként egy elég konkrét kategóriára használják a "kommersz" jelzőt:

1) egyszerű likőripari finomszesz ízesítésével készül, és az adón/árrésen túl csak párszáz forint egy liter

2) ami nem így készül (hanem akár valódi rum, gyümölcspárlat, stb.), de ugyanolyan kispórolt, és kb. ugyanannyiba is kerül.

Ezen túl meg az olyan italt nevezik az emberek kommersznek, aminél ők jobbat isznak ;))

2023. jún. 19. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!