Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borozni szeretnék hogy kezdjek...

Borozni szeretnék hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Kezdőboros vagyok. Milyen borokat ajánlotok és milyen árkategória amimár aránylag finom és jó minőség.

2023. febr. 23. 20:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
42%
Figyelj, szerintem egy egri bikavérrel nem tudsz mellélőni, kezd azzal. Én is azt vedelek :)
2023. febr. 24. 14:02
 12/26 anonim ***** válasza:
56%
Lemaradt: nem feltétlen drága 1300 még a helyi kisboltban is, teljesen iható.
2023. febr. 24. 14:03
 13/26 anonim ***** válasza:
72%

#11 az egri bikavér az egyik legsavasabb és legszárazabb vörösbor. Az pont hogy az egyik véglet, az aszu pedig a másik. Ha nem ízlik a kérdezőnek, mert előszörre túl sok, még fröccsnek sem tudja bekeverni (vöröset általában nem szoktak, én sem - szerintem kifejezetten nem illik mellé a víz).

Én egy semleges félszáraz, illatos, kevésbé savas irsai olivért javaslok elsőre, hölgynek pedig egy félédes sárgamuskotályt/furmintot.

2023. febr. 24. 15:45
 14/26 anonim ***** válasza:
80%
Az Egri Bikavér egy cuvée, és nagy eltérő minőségűek vannak a piacon.
2023. febr. 24. 15:58
 15/26 anonim ***** válasza:
32%
La fiesta édes vörösbort ajánlom
2023. febr. 24. 16:25
 16/26 anonim ***** válasza:
67%

#15 a la fiesta a csóró tinik kedvence, de nem jó minőség, finomnak pedig végképp nem nevezhetjük.

Kipróbálni ettől független érdemes lehet, hogy tudjuk mi az alja, és legyen a jót mihez viszonyítani.

Nem mondom azt, hogy jó bort csak is 1500 felett lehet kapni, mert ittam már elég jó 7-800 forintost is. Sokat kell próbálni, lehetőleg minél szélesebb skálán, hogy egy számunkra helytálló ízlésre és ár/érték tapasztalatra szert tegyünk. Ezekre is jók a bor napok, vagy a pincetúrák.

2023. febr. 24. 16:54
 17/26 anonim ***** válasza:
70%
16, minőségben biztos van jobb, hogy finom e? Az más kérdés. Én speciel finnyás vagyok, de azt meg megbírom inni tisztán is, nem csak akkor, ha elnyomom colával...
2023. febr. 24. 17:02
 18/26 anonim ***** válasza:
72%
Semmiképp ne a legdrágábbak és ne is a legolcsóbbak közül válassz. 1-2 ezer forintért vegyél egyet, pár hét múlva meg egy másikat. Hónapról hónapra egyre jobban fogod érezni a különbségeket. Szürkebarátot vagy Chardonnay-t jó szívvel javaslok kezdésnek.
2023. febr. 24. 17:39
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

Amondó vagyok, hogy pincéket, borkóstolókat érdemes látogatni és decinként ismerkedni a borokkal, fajtákkal, mint most üvegszámra vegye az ember a felsőpolcos borokat, ami lehet nem is ízlik neki.

Ha az ember kóstolt ezt azt, akkor hamar rátalál az ízlés világára.

Egyszer voltunk egy 10 tételes borkóstlón Badacsony mellett, volt kaja is az árban. 0,5 deciket adtak, de meg kell vallani nem ilyen nagyüzemi valami volt, mint a BB vagy az Ostoros, hanem ütősebbek voltak, az 5. után alig vártuk a kaját. A fehér borokat ittunk, a lightosabb kicsit savasabb, frissebbektől eljutottunk a masszívan édes desszert borokig (desszertet is kaptunk). Természetesen minden tételhez kaptunk ismertetést, mire kell odafigyelni, milyen ízjegyeket vehetünk észre. Mondjuk a nyári melegbe a kaja ellenére úgy beálltunk a fejenként fél litertől, mint a gerely 😵‍💫 bár nem az volt a cél.

2023. febr. 24. 17:48
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
19: Fejenként fél litertől simán be tud állni még az is, aki szokott amúgy - ha tetszik, nevezd kocaalkoholistának - mindennap inni esténként, nap végén egy-egy kortyot. (Ezt van, aki alkoholistának nevezi már, szerintem messze nem az... Ennyi erővel anyu is, nevelőapám, anyósom és apósom, de párom és én is alkeszok vagyunk... aztán rohadtul távol vagyunk a piától fetrengéstől.)
2023. febr. 24. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!