Szereted a Camparit? Szoktál inni?
Az Unicum is keserű, sőt az keserűbb, mint a Campari.
Az Unicumra mégis van számottevő kereslet itthon, a Campari nagyon alkalmi jelleggel kerül a poharakba, nagyon kevesen vásárolják.
Emlékszem régen a Forma 1 egyik sponsora volt, minden versenyen ott virított a Campari felirat, és még kapni is lehetett itthon.
Akkor sem tudott népszerű lenni, amikor kapott reklámot.
Az, hogy néhányan szeretik, nem vitás, de számottevő kereslet nincs rá.
Régebben volt rálátásom néhány vendéglátó egység italkészletére, a Campari többnyire készleten sem volt, pedig nem talponállókról van szó, igaz, nem is "elit"helyek, de az egykori minősítés szerint másodosztályú presszók, bárok, ahol tartottak minőségi italokat is... ha volt is Campari, nem sokszor kellett a standoláskor fogyást mérni.
Voltak, vannak "próbáljuk ki" időszakok, amikor a szórakozó társaságok megkóstolják a kínálatban lévő italokat, keresik a nekik ízlőt.
A Camparinak valamiért nálunk évtizedek alatt nem sikerült népszerűvé válni, és ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az ital rossz, de a magyaros ízlésvilágtól távol áll.
Pedig a magyar is hajlamos kisérletezni, emlékszem a '90-es években, amikor a csúcsán volt a birhamisítás, - aminek az is következménye lett, hogy a bor ivás olyan szinten esett vissza, hogy még azóta sem érte el a régi szintet, és talán nem is fogja többé - sokan felfedezték az addig nem sokakat érdeklő Sangriát, és abból csinálták a boroskólát, mert az legalább nem műtrágyából készült.
Az Unicum mellé feljött a Jagermaister, ami határozottan édesebb volt, annak is tudható be, hogy később az Unicum is megjelent a Next, szilvás, meg nem is tudom még milyen édesített verzióival, de a Campari egyszerűen nem volt versenyben akkor sem.
Likőrnek túl keserűnek tartották, keserűnek túl karcosnak, savanyúnak, és gyengének...és még a koktélok közé is csak ritkán kerül oda.
Nincs ezzel egyedül, és az ára miatt sem vonzó sokak számára
Ez a Campari olyan lehet, mint egy csúnyácska nö. Ha szépen felöltözteted, meg lehet vele jelenni, de csak a szép, ízlésesen összeválogatott ruha mutat rajta, nem maga a nö. Mégis rá lehet fogni, hogy nem rossz nö, mert ügyesen tálalja magát.
Ez az ital is ilyesmi lehet, önmagában, mindenféle dekoráció nélkül rossz, mint egy rusnya nö, de keverve szódával, vagy más italokkal koktélként már türhetö. A többi ital feljavítja, mint egy nöt a ruha.
Szerintem nem a többi ital javítja fel, hanem ez az ital javítja fel a többit.
Szódával én is próbáltam, úgy nem elég ütős. Pezsgővel, vagy prosecco-val az igazi!
Imadom. Kb fele szodaval iszom.
Amugy etkezeshez bort, vagy IPA soroket szeretek, de az ize miatt csak ugy, foleg melegben olyan boldogsag, amilyen gyerekkoromban egy hazi malnaszorp megivasa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!