Szereted a Camparit? Szoktál inni?
Nem igazán tudom hová tenni az alkoholos italok között.
Keserűlikőrnek számomra nem elég keserű, ha olyat kívánok inni, akkor Unicum, Jagermaister, ha meg a vermut jellegére gondolok, amit amúgy nem különösebben kedvelek, akkor sem a Campari jut eszembe.
Nincs gondom azzal, ha valakinek esetleg a kedvenc itali közé tartozik, de látva azt, hogy mások miket isznak, a Campari szerintem nincs az első százban.
Csak érdekességként: a Campari színét eredetileg a bíbortetűből nyert kivonattal érték el, a modern változatairól már nem regélnek, hogy van-e benne terű
Bocs
A Camparit Magyarországon sokszor tévesen a vermutok közé sorolják,[1][2][3] melyek azonban borból készülnek, alacsonyabb az alkoholtartalmuk, és legtöbbször az ízük is kevésbé keserű.
2.
A Campari keserű narancs likőr, ami valóban hasonlít a vermothoz, de azoknál picit több az alkohol tartalma.
Soha nem volt különösebben népszerű ital, mert nem igazán finom, eleve koktélokhoz ajánlják, nem tisztán fogyasztani, a magyarokra meg különösen nem jellemző a koktél imádat.
A Curacao sokkal finomabb narancs ízesítésű likőr a Camparinál, 20-25 éve abból sokat megittunk, a Campari megkóstolás után gyorsan felejtős lett.
Én nagyon szeretem, és Ausztriában (ahol lakom) nagyon olcsó, és minden Spar-ban lehet kapni. Nagyon népszerű ital.
Budapesten sokadik Sparban találtam, nagyon magas áron.
Ezek szerint tényleg nem szeretik a magyarok.
Ki lehet jelenteni, hogy Magyarországon nincs rá számottevő kereslet.
Azért nem is tartanak sok boltban Camparit, mert nincs rá igény a vásárlók részéről, sőt a szórakozóhelyeken sem keresett ital.
A Sparban Budapesten közel 8 ezer forintért vettem a kisebb 0.7 literes üveget. Ausztriában 10 euró az egy literes.
Az interneten találtam rendelésre 5500-ért (plusz házhozszállítási 2000 forintos díj.)
Nem drágálljátok?
A rövid kb. a Sparban a legdrágább... ha már Bp-n laksz, ott az iDrinks, 6100 a 0,7-es Campari. "Az interneten" többnyire italszaküzletek webshopjait találod, amiknek többnyire vagy van rendes boltjuk is van, vagy legalább személyes átvétel.
Ausztriában meg nincs rajta annyi adó. (Kezdve a 27% ÁFÁ-val...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!