Házi borom miért lett ilyen savanyú ízű? 100l Pár éve háztájiba csinálok bort de ennyire savanykás sosem lett. Szaszla,oportó,zala gyöngye,noah,4fajtát dobtam a darállóba . 16 cukor fokosan.
21 cukor fokra felhoztam kristály cukorral szépen le is forrt.
Eddig ihatóbbak voltak sokkal az ez elötti éves alkotásaim.
Most száraz nyár volt néha locsoltam is .
2022 szüretkor 16 cukorfok
2021 ben 17 volt
Hol lehet a hiba ?
(3éve úgy költöztünk ide hogy idősebb szőlő volt ültetve .)
Régebben szölőhegyemen kék frankos, shardone szölőből 18-19 cukor fokokat kihoztam szüretkor.
Lehetséges hogy ez az ide ültetett szőlő ilyen savanykás eredetileg is?
Mit tehetnék hogy édesebb ízű legyen?
6/6 azt hiszem ha ez lesz a gond .... mániám rég óta egy tökére túl sok termő vesszőt hagyni.
Mind1 jövőre meg próbálom kevesebb vesszőt hagyni .
Betegségeket stb permetezéssel sikerült meg előznöm de úgy tűnik sokkal nagyobb figyelmet igényel a dolog.
(Nem gondoltam volna hogy a sok fürt szám okozhat ilyen problémát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!