Otelló borom kicsit savanykás lett - szerintem kevés cukrot tettem bele. Mennyire baj a bornak a savanykássága - ill. mivel lehetne javítani rajta, szüret után 1 hónappal?
Figyelt kérdés
2019. okt. 28. 16:54
1/4 mindentudó99 válasza:
Ha többet tettél volna bele is savas lenne mert kiforr. Max egy bizonyos merték felett már nem tud kiforrni ha extrém sok cukor kerül bele. A bornak nem baj ha savas. Ha birod semm8 gond. Ha zavar a savat kell csökkenteni erről.találsz leírást a neten.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi!! Ha csak annyit innék a "savból" amennyit bírok, nem lenne gond. De sajnos nehéz megállni, amíg jól esik - és utána jön az, amikor már sok a savanyúból..csak sajnos, nem mindig akarom elhinni, hogy sok....van, hogy 2 pohárral később esik csak le...
2019. okt. 28. 17:53
3/4 mindentudó99 válasza:
Otelló elég savas bor. Nekem is van. Savcsökkentő vagy szódabikarbóna kell.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2019. okt. 29. 08:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!