Meggybort szeretnék csinálni, de egy-két dolog még nem tiszta. Van itt egy-két segítőkész ember aki pár percet rám tudna áldozni?
Meggybort szeretnék csinálni, idén lesz az első próbálkozás.. Utána olvasgattam pár oldalon, de van néhány dolog ami még nem tiszta..
-A bort lehet csinálni műanyagban? Nem láttam egy oldalon sem kiírva hogy ne lehetne viszont egy ismerőstől úgy hallottam hogy nem szabad mert feloldja a bor.
-A fejtés azt jelenti hogy mikor forr a bor akkor a seprűt le kell szűrni róla mondjuk egy pelenkával?
-Élesztőt mikor és mennyi literhez mennyit kell bele rakni?
-Úgy hallottam hogy ahhoz hogy megőrizze a színét citromsavat kell hozza rakni.. Ezt szintén mikor, mennyit, vagy egyáltalán kell-e?
-Azt tudom hogy némelyik borokat úgy kell csinálni hogy ne kapjon levegőt és egy csővel egy másik edénybe átvezetést csinálni hogy a vízen keresztül távozzanak a gázok de ne kapjon levegőt.. Viszont úgy tudom hogy ez meggyborál nem szükséges.. Ez igaz?
-Azt hallottam hogy a forrás el áll magától, és nem szükséges borként használni.. Ez hogy van?
“Csupán” ennyi kérdés merült fel bennem :D Előre is köszönöm a segítségeket! :)
simafalú, erősebb műanyagba bátran érlelhetsz meggybort..ha elmondanám mi mindent tárolnak, kezelnek műanyag hordókban, aztán megesszük, megisszuk, meglepődnél. A bor nem oldja a műanyagot.(sem)
forrás közben ne fejtsd le..
élesztőt ne, inkább kis cukrot..
a színét ne savval őrizd, hanem előbb legyen kész az eredeti állapotában, aztán meglátod..fekete bodza levétől igencsak sötétvörös lesz..
amúgy egyszerűb a gúgliba beírni...ez az eredmény:
sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!