Miért szűnnek meg a falusi kocsmák? Az alkoholfogyasztás inkább még nőtt is. Az emberek otthon isznak inkább?
Figyelt kérdés
2022. dec. 29. 19:53
11/34 anonim válasza:
Drágák voltak. Így megveszem 300-ért a 2 literes kannást azt eliszom olcsón, otthon, egyedül. A vírus óta sokan így csinálják.
13/34 anonim válasza:
rég volt az a kannás 300, jó lesz az 620nak is. ha csak nem házira gondolt, de az se hiszem hogy olyan olcsó
14/34 anonim válasza:
Egyrészt sok kocsma bezárt a covid alatt (miatt), másrészt a diszkontokban megvenni, és otthon meginni a piát jóval olcsóbb, harmadrészt lassan kihal/kiöregszik az a korosztály, akik még tudtak beszélgetni egy fröccs, vagy sör mellett. Telefont nyomkodni otthon kényelmesebb...
15/34 anonim válasza:
Én szeretem a csapolt sört, de azt nem szeretem, amikor dumcsizni próbálnak velem a többi vendégek, úgyhogy inkább megveszek egy üveggel a boltban a bevásárlás során, és megiszom otthon a tv előtt
16/34 anonim válasza:
dumcsizni? hozzám mindig csak lehúzni jött bárki is :D igaz nagyon ritkán mentem le párszor kisvárosom kocsmáiba. meg olyan veszélyeztetve éreztem magam mégha haverommal is voltam hogy mindjárt belém köt valaki, midnig is szívesebben ittam otthon vagy az utcán
17/34 anonim válasza:
Nem egészen értelek benneteket, én nem szeretek egyedül inni. Legalább a pultos csajjal eldumálok kicsit. Még csak nem is kell, hogy beszéljek valakivel, csak ne legyek egyedül. Ökör iszik magában.
18/34 mindentudó99 válasza:
Nálunk 2400 fős falu régen 7 kocsma volt. Aztán sorra zártak be. Maradt egy pár éve nyílt mégegy. De ezek is szerveznek időnként plusz rendezvényeket évente egyszer kétszer plusz jövedelemnek mert inkább csak tengődnek. Drága mulatság kocsmában lerészegedni pláne napi szinten. A nép megveszi boltban vagy vesz házi pálinkát. Meg ugye dohánybolt ahogy írják. Ahol ugye inni nem szabadna de falun csak oda kerül legalább egy asztal meg pár szék. A tüskét isszák még a helyis kisbolt előtt.
19/34 anonim válasza:
nem kell ehhez falu, én mutatok egy másik indokot. tizenezres kisvárosban, a városközpontban egy kis beeső utcában legjobb helyen régóta áll egy kiadó épület. ketten is megpróbáltak kocsmát nyitni itt. csakhogy tőle egy kőhajításra áll egy kisebb lakótelep. működött egy rövid ideig, aztán konkrétan összefogtak az emberek és írtak a jegyzőnek aki bezáratta
20/34 A kérdező kommentje:
Én is ezétt szeretem, az ember hall pár okosságot, jóval több baromságot de végülis az egésznek van egy hangulata valahogy.
2022. dec. 31. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!