Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik gyümölcsből készül a...

Melyik gyümölcsből készül a kedvenc/legjobb pálinkátok? És melyik gyümölcsből nem szeretitek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 28. 13:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Örömmel tölt el hogy a vegyesre nincs szavazat, fejlődik az emberiség hogy a moslékot nem szeretik :D
2022. dec. 29. 16:50
 12/16 mindentudó99 ***** válasza:
#10 na ja. 3-4 évente terem kajszim. Mindig lefagy. És tényleg nehéz jó barackot főzni. Talán mindközül a legnehezebb jó páleszt főzni.
2022. dec. 31. 00:14
 13/16 anonim ***** válasza:
#11: Nono, ittam én már príma vegyespálinkát! A vegyes nem feltétlenül azt jelenti, hogy a paraszt beledobál minden tyúkszart meg gumicsizmát amit a földön talál egy hordóba aztán kifőzeti! Külön-külön vannak cefrézve a gyümölcsök és csak az üstben "találkoznak"! Jó is kisülhet belőle! Azaz kifőhet :-)
2022. dec. 31. 07:11
 14/16 anonim ***** válasza:

A cefre nem egy sokáig eltartható dolog, szóval annyival azért ezt kiegészíteném, hogy vagy úgy csinálod a vegyest (ahogy én szoktam), hogy alszeszre lefőzöd a cefréket majd több alszeszt "házasítasz") és együtt lefőzöd, vagy hát ahogy a többség, tesz rá annyi cukrot, hogy megemelkedjen annyira a cefre alkoholtartalma, hogy az könnyebben eltartható legyen. Szóval egymáshoz közeli időpontban érő gyümölcsökből lehet optimális esetben vegyes pálinkát készíteni.

Vegyes egyébként még készíthető az éves pálinka utópárlataiból abban az esetben, ha az utópárlatot szigorúan vesszük (valaki kedveli ha van utópárlat a pálinkában), akkor egy évi "termésnél", amit vegyünk kb. 40L pálinkának, az éves UP-ból még lesz 5L 50%-os vegyes pálinkád! Ami tényleg egyébként szintén vegyes lesz, ízében nyilván halványabb, mint egy, az általad említett valóban vegyes pálinka, de abszolút fogyasztható, ha jól főzöd le és a cefréknél sem történt erjedési hiba, akkor semmi bántó hibát nem találsz ebben a párlatban sem, maximum annyit, hogy illatban többet ígér, mint amennyit ízben kapsz.

2022. dec. 31. 08:16
 15/16 anonim ***** válasza:
#14: Keblemre!
2022. dec. 31. 10:04
 16/16 anonim ***** válasza:

A barack és a körte a két kedvencem, nagyon finomak! :)

Vegyes gyümölcs átlagos, almát és birst még nem kóstoltam, szilváért nem rajongok, a törköly meg egyenesen borzalmas!

Meg egyszer ittam sárgadinnyét, az valami isteni finom volt!

2023. jan. 1. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!