Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik gyümölcsből készül a...

Melyik gyümölcsből készül a kedvenc/legjobb pálinkátok? És melyik gyümölcsből nem szeretitek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 28. 13:05
A kérdező szavazást indított:
szilva
barack
körte
törköly
birs
alma
vegyes
25 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Apu csinált idén 80-20 arányban őszi és sárgabarackból.

Egyelőre nem tudok ennél jobbat mondani 😃

Majdnem mindegy nekem milyen pálinka, de a törkölyt nem annyira kedvelem.

2022. dec. 28. 13:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Az igazán jó barackot szeretem, amin érződik a barack íze, illata, nem csak az öncélú kerítésdöngetés a lényege.

Az összes többit nem szeretem.

2022. dec. 28. 13:35
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Barackot, körtét, törkölyt nem szeretem, a többi jöhet. Kedvencek a bodza, meggy, birs.
2022. dec. 28. 13:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szilva a kedvenc, utána a törköly, kökény, barack, minden mást azért megiszok, ha nincs más, egyébként a vegyest nem szeretem
2022. dec. 28. 15:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Meggy
2022. dec. 28. 15:57
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Nekem csak a diópálinka ízlik, abból se mindegyik. Az összes többitől rosszul vagyok.
2022. dec. 28. 17:36
 7/16 anonim ***** válasza:
32%
#6: Olyan nincs. Dióból nem lehet pálinkát főzni.
2022. dec. 28. 19:39
 8/16 anonim ***** válasza:
53%
A körtepálesz a kedvencem, a cseresznyét nem szeretem , de ha nincs más...
2022. dec. 28. 21:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A birset jelöltem be, de igaziból a meggy és a bodza pálinka a kedvencem.
2022. dec. 29. 06:58
 10/16 anonim ***** válasza:

Dióból likőr készül, de nyilvánvaló számotokra, hogy nincs igaza a 7-es válaszolónak... :D

Amit nem kedvelek az a birs, a naspolya, a törköly és a csipkebogyó ha nem gyümölcsfajtáról van szó, akkor úgy általában a legtöbb otthon főzött pálinkát nem kedvelem.

Amit igazán szeretek az a bodza, az irsai olivér szőlő, a bigarreau burlat cseresznye és a füge (úgy, hogy magát a gyümölcsöt ki nem állhatom!)

ill. van egy szilvafajtám, amit nem tudok beazonosítani és még másnak sem sikerült, abból kiemelkedően jó szilvapálinka készíthető, de nem vagyok kibékülve az összes szilvával.

Kajszit kedveli a többség, ha ilyen szavazást indítasz, az felesleges, mert köztudott, hogy a többség a kajszira szavaz! Szeretem a jó kajszipálinkát is, de maga a gyümölcs egy k....ra bosszantó dolog, ha úgy nézed a dolgot, hogy Te cefrézed és Te főzöd. Nehéz jó kajszipálinkát főzni! Nagyon el kell találni a deflegmáció mértékét ahhoz, hogy igazán jól kitudd nyerni az aromákat, (sőt, van olyan főzőberendezés, amivel ha vért izzadsz se fog jól sikerülni) romlékony a cefréje és legalább keveset is ad! :) Más baja nincs! :D Ja még annyi, hogy az időjárásunk mostanában nem igazán kedvez a kajszinak, szóval nagyon elkeserítő dolog, hogy hol elfagy, hol leveri a viharos szél még éretlenül...

2022. dec. 29. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!