Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A karcolt és patinás, oxidálód...

A karcolt és patinás, oxidálódott pálinkafőzőt lehet használni?

Figyelt kérdés

Először főztem pálinkát életemben és durván odaégettem a cefrét az aljára.

Egy 12L hazai réz pálinkafőzőt használtam.

Nem én takarítottam és nem akarok túl sok információt megosztani, akkor is ha anonim vagyok. A lényeg az hogy ecettel kicsit felöntve és műanyag kefe hátuljával lett kikaparva az odaégett cefre nagy része. Fel is volt töltve kicsit ecettel és állt benne majdnem egy napot. A következmény az lett hogy az alja karcos és belül mindenhol oxidálódott kissé a réz, főleg az alján természetesen. Ez ellen lehet valamit tenni? Ugye ez nem jelenti az hogy újat kell venni? Ilyenkor mit tegyek?

Bevallom, hogy nem értek sokat hozzá, a segítséget előre köszönöm.


2022. nov. 23. 17:52
 1/1 anonim ***** válasza:
oxidálólott réz letisztítható. Karcok miatt aggódnék, ott vékonyabb és gyengébb a rézlemez, fel is robbanhat.
2022. nov. 24. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.