Bor készítése házilag? (A többi lent)
Erről nagyon sok minden van fent a neten, videók cikkek stb lehet olvasni, tanulni.
Hány literről beszélünk? Kék vagy fehér szőlő?
Egy függönyön atszűrve azért nem lehet rendesen kipréselni, jó lenne egy kisebb prést szerezni.
Fokoltad? Milyen volt a mustfok? Volt benne elég természetes cukor? Ha nem mennyi cukrot tettél bele és mikor?
Ha nem volt benne elég cukor az élesztőknek nincs mit enni megáll az erjedés vagy ectesedik. A savtartalommal is lehetnek gondok. Borélesztőt tettél bele?
Mennyire volt tele a demizson? Minél több felesleges levegővel érintkezik a must annál inkább romlik a minősége.
Ha nem is használsz kotyogót akkor méginkább tele kell lennie annak az üvegnek.
A hűvös pince sem a legjobb házi körülmények között sokkal roszabb az erjedés a hidegben.
Legközelebb próbáld melegebb helyen erjeszteni, lehet akár 18-20 fok is az élesztőknek csak jót tesz a meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!