Unicum receptje házilag?
kólát forralok össze lándzsásutifű sziruppal
ez az alkoholmentes változat
Egyszer kaptam ezt a receptet, én még nem próbáltam:
Unicum hozzávalók:
20g édeskömény
20g fehérüröm
20g kálmosgyökér
20g ezerjófű
20g angelikagyökér
20g izsópfű
20g koriandermag
20g cickafark
20g diólevél
20g édesgyökér
A fenti anyagokat kávédarálón meg kell őrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hűvös, de nem hideg helyen.
Az érési idő után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszűrni.(türelem kell hozzá)
Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani!
Az ital készítése a következő:
30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamellt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk.
A kihűlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig.
A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol, megjegyzem nekem még soha nem sikerült ezt kivárnom és így is tökéletes volt az élmény.
Hát ennyi dióhéjban.
4: Pontosan!
Amúgy a neten ezer recept kering pl. házi Baileys-hez is - aztán pont a whisky-t hagyják ki belőle, és helyettesítik rumaromával, meg mittomén.... De hogy az mitől Baileys akkor...? :-DDD
2
Oké.Az Unicum elvileg vagy 40 féle növényből készül.Biztos finom az az ital amit csinálsz de nem Unicum.
#7:
1. Mint írtam nem én csinálom.
2. Persze, hogy nem Unicum, max unikum. Mindenesetre akitől kaptam állítja, hogy a megtévesztésig olyan.
Tényleg "a megtévesztésig olyan" azoknak, akiknek minden kereserűlikőr egyforma, és csak az édes/keserű szintjén tudják őket megkülönböztetni. Nekik ajánlott ez a recept.
Az Unicum viszont részben lepárlással készül, és aki egészen konkrétan az Unicum ízét szereti, az észre fogja venni, hogy az áztatott recept ahhoz képest hiányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!