Milyen az Unicum Riserva?
A családom nagy Unicumos, így azon gondolkoztam, hogy Karácsonyra apukámat meglepem ezzel a különlegesebb változattal.
Hogy leteszteljem az egyik helyen megkóstoltam, viszont íze alig volt és elég gyengének is éreztem. Olyan volt, mintha vizezett Unicumot innék, pedig a készítési eljárást olvasva nem éppen erre számítottam.
Velem itattak valami felvizezett löttyöt vagy ez tényleg ilyen gyenge és vizezett Unicum ízű?
A Riserva tokaji aszú borral van keverve, és olyan hordóban is érlelik amiben az aszút érlelik. (valószínűleg azért ez a párosítás, mert abban az évben amikor ezt ötleteték, Zwack Izabella elkezdett borászkodni Magyarországon is) Tehát kicsit olyan boros az utoíze, szerintem nagyon finom, legalábbis jobban ízlik mint a hagyományos, és annyiban különbözik még, hogy míg a sima 40%-os alkoholtartalmú, addig ez 35%-os, kevésbé csípte a torkom
Szerintem jobb ötlet esetleg a Zwack Múzeumba egy mentor programos látogatás pl, mert lehet apudnak nem izlene, ha pl nem szereti a bort..
Akkor lehet a szilvással keverem, mi épp voltunk náluk látogatni, aztán végig kóstoltuk őket..
Ha ők 40%osnak mondják akkor biztosan annyi
Igen, látom valószínűleg tévedtem, de valamelyik unicum fajta nincs 40%, a mentor programon mondták csak nem tudom melyik az :D
Na mindegy, ettől függetlenül a Riserva finom.
Nagyon jó, de sokkal kevésbé keserű, és (nemcsak emiatt) jóval édesebb illatú, mint az Unicum, elég meghatározó benne az aszú mézes édessége.
Ha az Unicum fanyar-keserű jellegére fixálsz rá, akkor tűnhet vizesnek, mert az nem nagyon van meg benne, de amúgy elég telt íze van. Szobahőmérsékleten legalábbis, mert ezt a likőrt nemcsak fagyóba, de hűtőbe se érdemes tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!