Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alma Cider készítés házilag?

Alma Cider készítés házilag?

Figyelt kérdés
Ki magoztuk az almát, lepréseltük és utána mit kell vele csinálni? Mit kell bele tenni? Meddig kell állva hagyni?

2012. okt. 22. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt magyarul nem almabornak hívják?
2012. okt. 22. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:

Ha tudsz angolul, akkor itt találsz részletes anyagot:


[link]


Ha nem, akkor inkább hagyatkozz erre:


[link]


A cider egész egyszerűen almabor (hivatalosan is), legfeljebb országonként kicsit eltér a stílusa, főleg almafajtáktól függően. A szénsavasságot utóerjesztéssel nyeri (a hagyományos, nem a somersby és hasonlók!), de azzal kezdőként könnyű elrontani az almabort.

2012. okt. 22. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem de valami leírás,hogy meddig kell erjeszteni stb. ?
2012. okt. 22. 17:23
 4/4 Phoney ***** válasza:

Ugyanott megvannak az erjesztés általános tudnivalói is.


[link]


Itt elkezded, és a "követlező lap" linkkel lépkedsz tovább.

2012. okt. 22. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!