Almabor készítés?

Figyelt kérdés
Van kb 1000 kg léalmánk. Cefre lesz belőle. De úgy gondoltam, csinálni kéne egy kis almabort is. Nem azt a pacsmagolt egy kis alma meg víz meg cukor, hanem 100% friss almaléből. Hogy tudnám ledarálni? (olyan 10 liternyit csinálnék, amihez kb 15 kg alma kellene. Kézzel lereszelni iszonyat sok idő, húsdarálónk kicsi. Hogy tudnám még ledarálni, hogy ki tudjuk préselni?
2012. okt. 14. 12:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Azt ajánlom, ha nincs mustfokolód, ne állj neki. Egyrészt alacsony az alma cukorfoka, így könnyen ecetesedik, másrészt ha sok almapektin kerül a mustba, piros-technokol illatú lesz (etil-acetát, metanol). A mustfokoló nem drága. Még kell hozzá citromsav is, különben ribancbor lesz (édes és gyenge marad). próbáld meg átszűrni tiszta zsákon a levet, ha neki akarsz vágni. Már készítettem amúgy almabort, sajnos másodszorra az anyám dobta ki.
2012. okt. 31. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Gyümölcscentirfugát is használhatsz
2015. okt. 8. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!