Levente87 kérdése:
180 liter kiffer körtéből 10 liter pálinkám lett, az kevésnek számít igaz?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintem ez a mennyiség kevés, igaz nem cukroztam és csak pektinbontot tettem bele... mi lehet az oka annak hogy ilyen kevés lett vagy ez normális mennyiségnek tekinthető???2022. szept. 29. 16:31
1/10 anonim válasza:
Szerintem kevés, átlagban 10% marad vissza szesznek.
2/10 anonim válasza:
Hivatalosan azt írják a körtéből 100 kg gyümölcsből 9 liter 50 fokos pálinkának kellene lennie. Több oka is lehet, lehet nem volt elég magas a körte cukortartalma, nem erjedt meg teljesen, nem volt hatékony a pálinkafőző, vagy a pálinkafőzés.
4/10 anonim válasza:
Rendesen aprítva? Fajélesztővel?
5/10 anonim válasza:
A Kiffer körte még csak most érik...
6/10 A kérdező kommentje:
4nek: ledaralva es csak pektinbontot tettem bele (lallyzme HC)
5nek, hadjuk mar, most erik... szeptember legelejen a vihar leverte a gyumolcsok 80 szazalekat, osszeszwdtuk ladaban es a pinceben 2 het utan beert
2022. szept. 30. 09:40
8/10 anonim válasza:
Pedig ha erjedési hiba nem történt, akkor csak a gyümölcs cukorfoka volt gyenge, más oka nem lehet! Vegyél egy cukorfokmérőt és akkor a jövőben az ilyen kérdésedre meglesz a válasz. Tudsz mérni kezdő brixet, tudsz mérni záró brixet, kitudod számolni hozzávetőlegesen, hogy milyen kihozatalra számíthatsz. Tudni fogod, hogy kierjedt-e a cefre vagy megakadt az erjedés, ugyebár ilyen hideg időben ha nem tudsz megfelelő hőmérsékletet biztosítani még arra is van esély...
9/10 anonim válasza:
Fajélesztő gyorsabb, kiszámíthatóbb és jobb aromákat hoz, mint random fajélesztő. Teszi ezt magasabb attenuációval, tehát jobb a kihozatal is. Röviden: több aroma, több alkohol, semmi helytelenkedés, megbízhatóság. Párszáz forintért.
10/10 anonim válasza:
*mint random vadélesztő
Bocs, csak itt meg szóval tart mindenki, pedig látják, hogy a telefont gyúrom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!