Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi baja lehetett annak a...

ASegélyember kérdése:

Mi baja lehetett annak a pálinkának?

Figyelt kérdés
Tegnap mindenki megivott 3 pálinkát, az első után semmi a második és harmadik után se egy darabig. Eltelt kb 1 óra vagy 30 perc, és rosszul voltam bementem mozgott az egész szoba majd kihánytam ( pedig soha nem hányok kevéstől és 9 pálinka a rekordom ami nem is ütött ki, csak megártott kissé). Másnapig azt hittem csak én jártam így, de kiderült hogy mindenki borult megfele, meg hányt aki ivott belőle, pedig ők még rutinosabb ivók, mint én. Még most is hányingerem van, meg hozzátársult egy faxa hasmenés is. Senki se érti a helyzetet.

2022. szept. 10. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Miféle pálesz volt? Honnét került?
2022. szept. 10. 15:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Az hogy egy pálinka volt, hanem egy pancsolt lötty.
2022. szept. 10. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:
egy=nem
2022. szept. 10. 16:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Valami házi cucc de az íze semmit nem árult el. Csak az utóhatás.
2022. szept. 10. 16:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Metanol

Rossz párlat volt

Menj el az ügyeletre!

2022. szept. 10. 17:24
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Nem vették el a rézelejét azért lettetek rosszul.
2022. szept. 11. 08:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem veszik el a "rézelejét" se lesz semmi bajod tőle akkor ha az a párlat gyümölcscefréből készült, metanol tartalom nem lehet annyi ebben az esetben sem, hogy az rosszulléthez (mérgezéshez) vezessen. Előpárlatot azért szükséges elvenni (nemes egyszerűséggel) mert az sz-r és sz-r lesz tőle az egész párlat ha azt nem választod le!

Ettől függetlenül lehet, hogy a párlattól lettetek rosszul. Semmi mást nem ittatok se előtte se utána? Ezek a tünetek, amiket produkáltatok, ez szimplán alkoholmérgezés tünetei!

2022. szept. 11. 08:49
 8/9 Phoney ***** válasza:
76%

Ha metanol miatt ütött jobban (ami tényleg lehetséges), akkor mostanra már valszeg megvakultatok volna.

A pálinkában eleve mindenféle kongenerek vannak (azaz sok minden mást is tartalmaz a vízen, etanolon és ízanyagokon túl), és ha nagyon rosszul csinálták (cefrézéstől kezdve) akkor nem kell panmcsoltnak lennie ahhoz, hogy némi rosszullétet okozzon. Ha az ember hozzá van szokva a "csak átlagosan szar" házihoz (amit sokan már kimondottan jónak tartanak), akkor még az íze is "rendben" lehet.

2022. szept. 11. 10:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Tyúkszaros cefréből készült
2022. szept. 12. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!