Mi baja lehetett annak a pálinkának?
Metanol
Rossz párlat volt
Menj el az ügyeletre!
Ha nem veszik el a "rézelejét" se lesz semmi bajod tőle akkor ha az a párlat gyümölcscefréből készült, metanol tartalom nem lehet annyi ebben az esetben sem, hogy az rosszulléthez (mérgezéshez) vezessen. Előpárlatot azért szükséges elvenni (nemes egyszerűséggel) mert az sz-r és sz-r lesz tőle az egész párlat ha azt nem választod le!
Ettől függetlenül lehet, hogy a párlattól lettetek rosszul. Semmi mást nem ittatok se előtte se utána? Ezek a tünetek, amiket produkáltatok, ez szimplán alkoholmérgezés tünetei!
Ha metanol miatt ütött jobban (ami tényleg lehetséges), akkor mostanra már valszeg megvakultatok volna.
A pálinkában eleve mindenféle kongenerek vannak (azaz sok minden mást is tartalmaz a vízen, etanolon és ízanyagokon túl), és ha nagyon rosszul csinálták (cefrézéstől kezdve) akkor nem kell panmcsoltnak lennie ahhoz, hogy némi rosszullétet okozzon. Ha az ember hozzá van szokva a "csak átlagosan szar" házihoz (amit sokan már kimondottan jónak tartanak), akkor még az íze is "rendben" lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!