14 cukorfokos musthoz mennyi cukrot tegyek 100 literenként?
Figyelt kérdés
2022. szept. 9. 21:54
11/18 anonim válasza:
Kb. 1 kg cukor/100 l must kell 1 mustfok emeléshez. Én legalább 18-ig feljavítanám, 20-nál följebb viszont nem feltétlen jó, vagy szükséges. Feltételezem nem akarod forgalomba hozni, így a bortörvényt is leszarhatod. Ha van aggodalmad a répacukorral kapcsolatban, lehet használni szőlőcukrot, vagy mustsűrítményt is. Végeredmény szempontjából mindegy, egyik cukorból ugyanolyan etilalkohol lesz, mint a másikból.
12/18 A kérdező kommentje:
Ügy vettem a szöllőt.Így jártam.Úgy tudtam,hogy 1 kg cukor 0,7 emel 100 l muston
2022. szept. 10. 18:23
13/18 A kérdező kommentje:
úgy
2022. szept. 10. 18:25
15/18 A kérdező kommentje:
Akkor 1 kiló 1 fok javulás?
2022. szept. 10. 20:48
17/18 anonim válasza:
Mi az a szöllő? Nem szőlőt akartál írni?
18/18 mindentudó99 válasza:
Kérdező te tudod jól. Egy kiló cukor sose fogy egy fokot emelni. Egy kiló cukor 0.7 fokot emel. 18 cukorfokos must már jó. Tehát hektónként 6 kiló cukrot tegyél. Nem tudom milyen minőségű szőlő ha nincs sava 100 gramm citrom vagy borkősav mehet bele hektónként. A cukor és sav emelés nagyban hozzájárul hogy meddig áll el a bor. Ki ne öntsd. Kivàló bor ledz belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!