Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borban miért érezhetek nagyon...

Borban miért érezhetek nagyon pici szemcséket mintha homok lenne?

Figyelt kérdés
nem kimondottan homokszemek mert attól finomabb, csak némelyik kortynál előjön a nyelven mintha üledék lenne
2022. aug. 15. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
AZ az úgynevezett seprő, gondolom forrás után nem lett lefejtve.
2022. aug. 15. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Gondolom, vörösbor. Ezért olyan a vörösboros (burgundi) palack alakja, amilyen. Óvatos töltés közben leülepszik a nyak előtt a szárazanyag nagyja, mielőtt kiömlene a pohárba. Régebben nem szűrték a borokat, és több növényi maradvány volt bennük.
2022. aug. 15. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Régebben nem szűrték a borokat, és több növényi maradvány volt bennük."


A bort régen sem kellett átszűrni, egész egyszerűen csak átfejtették egyik hordóból a másikba.

2022. aug. 15. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ami pedig a hordó alján maradt, az ment a törkölycefrébe pálinkának.
2022. aug. 15. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Borkő szokott kialakulni általában a kénezés miatt.

Néha darabokban áll az üveg alján.

2022. aug. 16. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!