Borban miért érezhetek nagyon pici szemcséket mintha homok lenne?
Figyelt kérdés
nem kimondottan homokszemek mert attól finomabb, csak némelyik kortynál előjön a nyelven mintha üledék lenne2022. aug. 15. 21:17
1/5 anonim válasza:
AZ az úgynevezett seprő, gondolom forrás után nem lett lefejtve.
2/5 anonim válasza:
Gondolom, vörösbor. Ezért olyan a vörösboros (burgundi) palack alakja, amilyen. Óvatos töltés közben leülepszik a nyak előtt a szárazanyag nagyja, mielőtt kiömlene a pohárba. Régebben nem szűrték a borokat, és több növényi maradvány volt bennük.
3/5 anonim válasza:
"Régebben nem szűrték a borokat, és több növényi maradvány volt bennük."
A bort régen sem kellett átszűrni, egész egyszerűen csak átfejtették egyik hordóból a másikba.
4/5 anonim válasza:
Ami pedig a hordó alján maradt, az ment a törkölycefrébe pálinkának.
5/5 anonim válasza:
Borkő szokott kialakulni általában a kénezés miatt.
Néha darabokban áll az üveg alján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!